5 předsevzetí, která si dejte v novém roce za rámeček

Je tu nový rok a s ním i naše předsevzetí. Která jste si dali vy? Končíte s kouřením nebo hubnete? Předsevzetí jsou tu od toho, aby se dodržela, ale většina z nich skončí v pomyslném koši, protože nejsme příliš schopni dodržet to, co jsme si sami sobě slíbili. Bohužel pak to končí tím, že nejdříve toho litujeme, poté rezignujeme a upadáme v apatii. Tak co zkusit jinak? Zkuste vzít svůj život do rukou tak, abyste v něm dosáhli všecho, co budete chtít. Zde je přehled 5 přesevzetí, které vám v novém roce rozhodně pomohou.

1. Budu vstávat dříve

Ranní vstávání je sice pro mnoho z nás nepříjemné, nicméně pokud si zvyknete na brzký ranní rytmus, zjistíte, že budete mít během dne mnohem více energie a budete i více výkonnější v práci. Stačí, když si natáhnete budík o půl hodinky dříve, než jste běžně zvyklí. Zjistíte, že ráno nemusíte chvátat, v klidu se nasnídáte, třeba i hezky protáhnete a půjdete do práce lépe naladěni než doposud a váš pracovní výkon se zvýší, z čehož budete mít osobně větší radost. Nezapomeňte však, že s brzkým vstáváním souvisí i povinnost jí dříve spát. To co naspíte před půlnoci, se počítá za dvojnásobek toho, co po půlnoci. Důležité však je, abyste se cítili v pohodě.

2. Budu méně kontrolovat mobil

Chytré mobilní telefony, které nám umožňují být neustále v kontaktu se všemi, které máme rádi, jsou nedílnou součástí našich životů. Ale pomalu nás začínají ovládat. Schválně si vzpomeňte na paniku, když vám někdy docházela baterka na mobilu a vy jste zrovna neměli nabíječku po ruce. Nepředstavitelná situace. Jenže závislost na mobilních telefonech způsobila to, že často žijeme jen virtuální život a na ten reálný zapomínáme. Kdy jste se naposledy podívali na oblohu a řekli si, jak krásná je obloha. Nebojte se proto doma uklidit mobil na místo, kde víte, že ho vždy najdete a vypněte všechny upozornění i zvonění. To si nechte zapnuté pouze pro ty nejdůležitější osoby ve vašem životě, kdyby se stalo něco neočekávaného.

3. Zredukuju počet sociálních sítí

Určitě jste na Facebooku, nově jste přidali Instagram, také Twitter, SnapChat nebo LinkedIn. Pokud zrovna nepoužíváte služby typu IFTTT.com, která jeden příspěvek publikovaný na jedné síti dokáže rozeslat na všechny ostatní (tento návod jsme zrovna říkal neměli ), musíte některou z nich rozhodně zanedbávat. A teď důležitá otázka: potřebujete být na všech? Zkuste se zamyslet nad tím, které jsou skutečně pro vás důležité, které vám něco přinášejí, kde máte nejvíce interakcí, které vás nejvíce baví. Ty si uchovejte, všechny ostatní smažte, ať se nestanete otrokem sdílení všech možných i nemožných příspěvků.

4. Častěji svým přátelům spíš zavolám

Chytré mobilní telefony i sociální sítě sice mohou na oko vytvářet pocit, že máte spoustu přátel, protože nás přeci sledují a lajkují naše fotky, ale je tomu tak? Dnešní přátelství končí maximálně lajkem na Facebooku, ale kdy jste si naposledy hezky popovídali osobně či po telefonu? Zkuste omezit různé messengery a svým přátelům, pokud nemáte zrovna čas je vidět, zavolejte. Budou rádi, hezky si popovídáte, naplní vás to lepším sociálním kontaktem a celkově se budete cítit lépe. Je to rozhodně lepší způsob, než jen lajkovat jejich příspěvky na sociální síti nebo jim napsat přes Whatsapp.

5. Budu se více hýbat

Ve zdravém těle zdravý duch. Ne nadarmo toto rčení stále platí. Pokud jste zvyklí se po náročném dni shoulit na sedačku a věnovat se tzv. gaučinku, zapomeňte na to. Zkuste si zajít spíše na večerní procházku, nebo si jít odpočinout do bazénu. Víte, jak se vám tělo odmění potom, co si zaplavete pár bazénů, nebo projdete na čerstvém vzduchu? Bude se cítit lépe, vaše osobnost bude vyvážená, budete si více užívat života a těšit se i z maličkostí. Nemusíte zrovna každý den běhat 10 km. Pokud jste to doteď nedělali, nebudete to dělat ani v novém roce. Uběhnete to maximálně dvakrát a pak opět sklouznete do stereotypu. Nedávejte si proto příliš vysoká předsevzetí. Opravdu stačí jen večerní procházka a uvidíte, jak moc se vám váš život v mnohém změní. Budete mile překvapeni.

Toto je našich 5 přesevzetí, které byste si měli dát za rámeček. Platí pro každého a pokud se s nimi poperete, uvidíte, že váš život bude o mnoho lepší a možná se vám podaří i splnit ta vaše předsevzetí, která jste vždy každý rok nakonec zahodili.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru