5 příčin, proč vám partner na jaře nevoní

Zatímco venku si užíváte nových jarních vůní, tu partnerovu nemůže aktuálně ani snést. V čem je problém? Příčin může být hned několik. Pojďme si vyjmenovat 5 základních.

1. Partner zanedbává osobní hygienu

Někteří jedinci mohou mít pocit, že na jaře se nemusejí tolik mýt. Přeci se na jaře nepotí a ani už nemusejí nosit silné kabáty, ve kterých by se za běžných okolností zpotili. Proto do sprchy nezavítají každý den, ale například každý druhý den. Přesvědčte se vždy před spaním, že se partner osprchoval. Pokud tak neučiní, příště nachystejte společnou koupel, v níž mu osvětlíte výhody pravidelné hygieny. Zároveň se snažte používat vonné krémy a pokud vám partner pochválí vaši vůni, řekněte mu, že byste byla ráda, pokud i on by tak hezky každý večer voněl.

2. Partner nosí jedno tričko třikrát

Dalším příčinou, proč vám partner na jaře vonět nemusí, může být nepravidelná výměna oblečení. To snadno poznáte podle množství špinavého prádla. Pokud dáváte pračku každý týden, zkontrolujte si, zda odhodil nejméně 6 svršků prádla včetně i spodního. Pokud tomu tak není, nenápadně se partnera zeptejte, kde je zbytek.

3. Partner nepoužívá deodorant

Deodorant by měl být běžnou součástí partnerovy osobní hygieny. Nejlépe fungují ty tuhé. Deodaranty ve spreji, které jsou často parfémované, nemají až tak silný účinek. Při nákupu deodorantu si také zkontrolujte, zda neobsahuje látku nazvanou jako aluminum chlorohydrate. Tato látka je podle různých diskuzních příspěvků považována za rakovinotvornou. Podle odborníků je to však hoax, tedy fáma, nicméně i přesto se této látce vyhněte. Je totiž zajímavé, že se ve větší míře objevuje především u levnějších deodorantů. Partnerovi tedy raději zakupte neparfémované deo a dražší, které by mělo být i více účinné. Svou vůni může doplnit parfémovanou toaletní vodou.

4. Partner se špatně stravuje

S jarem souvisí i jarní očista. A tu mnoho lidí zanedbavá. Je dobré si tělo pročistit od různých toxinů, které jsme za zimu nasbírali. Připravujte proto svému partnerovi jídla bohatá na vitaminy i vlákninu. V jídelníčku by měla převažovat zelenina a ovoce. Naopak by se měl partner vyvarovat uzenin a dalších masných výrobků.

5. Partner více kouří

Pokud je váš partner kuřák, v jarních měsících si bezpochyby neodpustí několik cigaret navíc. Počasí i k tomu svádí. Zatímco v zimě musel často vybíhat ven, aby si v rychlosti zakouřil, jarní teplé dny a jasné počasí přímo vybízí k tomu si zapalovat častěji. Zkuste ho proto vytáhnout na pravidelný jogging. Při běhání si velmi rychle uvědomí, jak jsou na tom jeho plíce špatně a bude mít i sám vlastní motivaci své kouření omezit.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru