Neprdíme před sebou. Jeden z 5 mýtů partnerského soužití

Řekněme si to narovinu. Když se seznamujeme, oťukáváme, tak jsou některá témata tabu. Pokud to však přetrvává i v dlouhodobém vztahu, nejste k sobě dostatečně upřímní a upřímnost je základem každého vztahu. Tady je 5 mýtů v partnerském soužití.

1. Neprdíme před sebou

Říkat, že prdíky si necháváte pouze na porcelánovou mísu je stejná lež, jako když říkáte, že každý den vstáváte v 6 ráno a cvičíte, abyste mohli mít vytoužený six pack. Prdí každý a když sedíte spolu před televizí, tak to prostě jednou ujede. Nevadí přeci, je to důvod k zasmání.

2. Nekoukám nikdy na žádnou jinou/jiného

Zapřísáhle tvrdit, že se nepodíváte na jinou či jiného jen vypovídá o tom, že máte nějaké vedlejší úmysly, které takto hloupě maskujete. Občasné pokoukání prostě neuškodí, také zrak stimuluje naši sexuální potřebu a pokud se to projeví v ložnici, je to jedině dobře. Samozřejmě za předpokladu, že v té ložnici se neobjeví jiný subjekt než partner/ka.

3. Sním vždycky všechno, co mi partner/ka uvaří

Chápu, že nechcete svoji drahou polovičku zklamat, pokud vám uvařené a s láskou servírované jídlo nechutná, ale blafy prostě nikdo nejí rád. Sdělit skutečnost, že jídlo nestojí za nic, je sice velmi těžké, ale na druhou stranu to posiluje přesvědčení, že jste k sobě dostatečně upřímní. Zkuste to vždy říct s notnou dávkou humoru, odlehčíte tak atmosféru.

4. Chodíme před sebou vždy slušně oblečení

Jeden z českých televizních moderátorů o sobě prohlašuje, že s manželkou i doma chodí v džínách, protože jim připadá divné chodit před sebou chodit v teplákách. Sorry Petře, ale já potřebuju volnost, všude, a v džínách mám občas trochu přetlak. Tepláky i trencle jsou fajn, navíc je to v některých případech velmi praktické, dají se rychle sundat.

5. Nečtu a ani nekontroluji polovičce mobil

Mobil a Facebook, častý zdroj rozchodů. Objevit peprnou konverzaci v smskách nebo v chatu na Facebooku je možná na okamžité kopačky, ale tvrdit, že jsem se nikdy nepodíval na mobil drahé polovičky, je opět lež. Dnešní smartphony umí zobrazit náhled příchozí smsky přímo na obrazovce mobilu a pokušení a zvědavost je přirozená lidská vlastnost, nesmí to však přecházet v chorobné špízlování. Každý má mít právo na své soukromí.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru