Je to letní flirt nebo něco vážného?

Flirtování online jsme se věnovali již dříve. Dnes se zaměříme na to, jak rozpoznat zda s vámi váš protějšek jen nezávazně flirtuje nebo jestli jsou jeho úmysly vážnější. Flirtování samo o sobě se dá považovat za jakousi základní seznamovací techniku mužů i žen. Stejně jako se flirtování přirozeně řadí k začátkům dlouhodobých vztahů, může vést ke zklamání či pocitům méněcennosti. 

 

Z počátku se objevuje něco, co mnozí nazývají vzájemnou chemií. Jde o jiskření mezi dvěma lidmi, nenápadné náznaky sympatií. V tomto směru bychom se mohli zamýšlet na rozdílným pohledem mužů a žen na vzájemné provokování a špičkování. Ženy dokáží vycítit zájem u muže, který se jim líbí. Hůře už odlišují to, jak hluboký tento zájem je. Muž podpořený nadšením ze vzájemně pociťované přitažlivosti si užívá aktuální situace. Žena má už v tuto chvíli větší tendenci uvažovat o tom, kam tato přitažlivost povede. Ač se to zdá jako klišé a zřejmě to ženy nerady slyší, je dobré být v tuto chvíli nad věcí. Emoce nám zkreslují pohled na věc, nasazují nám růžové, ale i černé, brýle. Pokud se váš protějšek nevyjádřil jasněji, počítejte s oběma variantami, abyste předešli zklamání. 

 

Nezavírejte tedy oči před realitou a všímejte si náznaků. Neplánujete spolu budoucí aktivity? Váš protějšek sice podniká výlety a různá dobrodružství, ale nemluví o tom, že byste tyto věci dělali spolu? Zbystřete a zkuste zjistit, proč tomu tak je. Na druhé straně to mohou být také ti, kteří stále slibují a plánují, ale když dojde na lámání chleba, nic z těchto plánů s vámi nepodnikne. 

 

Dalším momentek k zamyšlení může být to, že se vám nikdy neozve jako první. Stále čeká na nabídky z vaší strany, vyčkává nechává domlouvání na vás. Může to být známka pohodlnosti, ale spíše je to známka nezájmu. Přesto, že se o mužích říká, že jsou odtažití a pragmatičtí, pokud mají zájem, ozývají se naprosto běžně. To stejné platí o ženách, ale u nich toto neozývání se často interpretujeme lépe jako nezájem a nesmlouváme s realitou o tom, co jiného by to mohlo znamenat. 

 

Kromě toho, že možná neplánujete společný čas a jste to vy, kdo je hlavní iniciátor kontaktu, možná vás váš protějšek překvapuje neohlášenými návštěvami. Objeví se u vašich dveří, má připravenou nějakou okouzlující hlášku a v další chvíli už připravujete kávu nebo naléváte víno. Tím to často také nekončí. Zde je důležité si říct, zda se potkáváte také někde jinde než ve vašem bytě. Možná se ozývá, píšete si, ale více se z takového vztahu také nevyvine. 

 

Ve všech popsaných případech je důležité být sám k sobě upřímný. Podívejte se na situace, které zažíváte se svým partnerem s klidnou hlavou, čistou myslí a bez příkras.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru