Čeho se vyvarovat při seznamování na internetu

Seznamování na internetu má také svá pravidla. Jaká to jsou, abyste nikoho nepohoršili, neponičili si pověst nebo zkrátka nebyli nevhodní? Seznámíme vás s několika vlastnostmi, kterých se na internetu vyvarujte!

  Oplzlosti

Ano, mezi lichotkou a oplzlostí je velice tenká hranice. Napsat dámě, že jí to moc sluší, nebo že se vám líbí její úsměv, je v pořádku. Po prvních dvou zprávách vyzvídat další fotografie, případně se zajímat o velikost jejích prsou a barvu podprsenky je značně nevhodné a v konečném závěru i oplzlé. Nedělejte to.

  Vlezlost

I když vy na seznamce visíte tzv. “24/7”, váš protějšek to tak mít nemusí. Každý z nás má svůj život. Chodíme do práce, staráme se o domácnost, máme své přátele a koníčky. Poslat potenciálnímu partnerovi sedm zpráv denně, a neustále se dožadovat, proč neodepsal, je nejen otravné, ale taky pořádně vlezlé! Naučte se ovládat a raději se věnujte svým zálibám. Nebuďte “stíhačka”. Ztrácíte tím svou hodnotu, protože se takovým chováním ponižujete.

  Vulgarity

Vyjadřovat se obhrouble je nejen neetické, ale také nepřitažlivé, ba dokonce odpudivé. V textovém projevu se to snad ještě dá ovládnout. Avšak představa rozhovoru, kde za každým slovem padne dovětek “vole” nebo nějaký horší výraz, je děsivá. Nejhorší, co můžete udělat, je být negativní a sílu svých slov podporovat nadávkami. Negativní pesimisté s hrubým vyjadřováním nepatří mezi právě oblíbené společníky. Chápejte, když takhle mluvíte o svém okolí, kde protějšek bere jistotu, že se tak nebudete vyjadřovat o něm?

  Lži

Ty na první pohled nejsou vidět a při online seznamování se dají jen těžce rozluštit. Když si však píšete stále častěji, případně se i osobně setkáte, je to stále těžší a těžší. Zatvrzele tvrdíte, že jste milovníkem divadla i přesto, že každou sobotu trávíte v baru a jste “pod parou”. Co odpovíte své polovičce na otázku: “Jak se ti líbila My Fair Lady?” Nemarněte čas svůj, ani nikoho jiného, dalšími zbytečnými lžemi. Raději pátrejte po takovém protějšku, který vaše hodnoty sdílí.

 

Provinili jste se někdy výše zmíněnými chybami, nebo se vám daří zachovat si dekorum za každé situace?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru