Chování, kterým druhého pravděpodobně odpudíte

Všechno klape a další rande je za dveřmi. Existuje však chování, kterým druhého můžete nejen vyděsit, ale vyloženě znechutit. Možná vás právě napadají různé tělesné projevy. Ano, máte pravdu, ale nejde jen o ně.

Hlasité smrkání

Když se potřebujete vysmrkat, otočte se. Druhý nemusí vidět všechno. Pokud je k dispozici toaleta, použijte ji. Smrkání je lidské, ale nehodí se ho předvádět zúčastněným. Kapesník si, prosím, posléze neprohlížejte!

Rýpání v nose

Ať jste kdekoli, jedná se o vrchol nechutnosti. Přesto to stále plno lidí dělá. Je to dětinské a kdekomu se z vašeho zabořeného ukazováku může udělat nevolno. Jedná-li se o váš zlozvyk, snažte se ho potlačit nebo se v přítomnosti druhé polovičky ovládejte.

Krkání, prdění

Ve společnosti ostatních osob absolutní tabu. Stane-li se to náhodou, je vhodné se omluvit a dál to nerozmazávat. Avšak čím méně těchto pachově a zvukově nelibých nehod vznikne, tím lépe.

Neschopnost se lidsky najíst

Stéká vám polévka po bradě, každou chvíli vám upadne kus jídla na stůl, do klína nebo na podlahu? Tekutiny konzumujete pouze za doprovodu hlasitého srkání? To není dobrá cesta. Umět se najíst v tichosti bez potřísnění sebe i okolí je základ.

Neznalost etikety

O slušném chování jsme již napsali dva články. Přesto musíme zopakovat závažnost tohoto tématu. Jdete-li na rande s člověkem, který etiketu dokonale ovládá, a vy předvedete jedno faux pas za druhým, nejspíš z vás nebude nadšený.

Hrubé vyjadřování

Vulgarismy a rádoby silná slůvka padající z úst mezi každým slovem nejsou nic na rande. Dámy i pánové jistě tu a tam použijí nějaký ten ostřejší výraz. Obvykle je k tomu však zapotřebí vyhrocená situace nebo leknutí. Do běžného rozhovoru sprostá slova nepatří.

Vlezlost

I během poznávání nových lidí má každý své hranice. Protějšek vám možná nechce naservírovat celý svůj život během prvních dvou rande. Respektujte to. Vlezlé otázky zasahující do soukromí druhou stranu spíše pobouří.

 

Jaké chování dokáže rozhodit či odpudit vás? Napadají vás nějaké další projevy?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru