Chtěla si nechat vybělit zuby. Takhle dopadla

Chtěla mít jenom bílé zuby. Osmnáctiletá Abbie Kilbride si chtěla nadělit k plnoletosti dárek v podobě zářivě bílého úsměvu. Poté, co sundala rovnátka, která nosila, si chtěla úsměv ještě vylepšit o bělejší odstín. Objednala se k ženě, která jí byla doporučena přes Facebook, jenže daná specialistka nebyla zubařkou. Bělení probíhalo u ní doma. Abbie si myslela, že daná specialistka to má pouze na částečný úvazek, takže proceduru u ní doma příliš neřešila.

Bělení probíhalo něco přes hodinu, zatímco každých 10 až 15 minut údajná specialistka nanášela Abbie na zuby nový a nový gel. Jenže po hodině došlo první prozření. Abbie přestala cítit rty, myslela jsi, že je to jenom dočasné, ale když se podívala do zrcadla, zděsila se. Její rty byly oteklé. Když se ženy zeptala, co to má znamenat, dostalo se jí jen odpovědi, že je to normální a že si má rty přetřít rtěnkou a vše se dá zase brzy do pořádku. Jenže nedalo. O dvě hodiny už rty ledovala a použila antihistaminika, tedy lék proti alergii, protože předpokládala, že se jedná právě o alergickou reakci na bělící gel.

Když se však druhý den probudila, její rty byly prakticky slepené, jak moc byly oteklé. Jeden ret dokonce vypadal, jak kdyby si to zrovna s někým rozdala v ringu. Utíkala proto do lékárny pro rady. Setkala se pouze s doporučením, aby dál používala antihistaminika. Když se situace nelepšila, zašla ke svému praktickému lékaři. Ani ten jí však nedokázal pomoci. Nakonec skončila na zubní pohotovosti, aby si vyslechla, že její rty vykazují 3. stupeň popálení v kombinaci se sérií alergických reakcí. V puse se jí totiž kromě oteklých rtů začaly tvořit velké velké žluté puchýřky. Sám zubař byl z poranění Abbie tak zděšený, že musel přivolat pomoc svých dalších kolegů.

Abbie nakonec skončila na tekuté stravě, dostane sotva do sebe polévku a míchaná vajíčka.

A jaká ponaučení pro ní i pro vás plyne? Bělení zubů probíhá vždy a výhradně v ordinaci zubaře. Nikdy neprovádějte bělení zubů doma nebo pod dohledem pseudo odborníků.

FOTO: Podívejte se, jak dopadla Abbie po bělení zubů

Nastavení Cookies
Přejít nahoru