Čím by měl vztah být

Vztah. Slovo často slýchané, skloňované, omílané. Ale co to vlastně znamená? Čím přesně by měl vztah být? O čem by měl být?

 

Jedině se správným partnerem

Vztah znamená práci, úsilí, námahu, velkou dávku tolerance a důvěry. Především té. A k tomu všemu potřebujete správného partnera. Takového, který si vaši důvěru zaslouží, kterému můžete svěřit své obavy, strachy, ale také radosti a úspěchy. Partner musí být ten, kdo se za vás vždy postaví, kdo vás podpoří ve chvílích, kdy už nemůžete, kdo vás bude chválit před svými přáteli, ale vaše vztahové potíže si nechá pro sebe.

 

Nestavte svůj most sami!

Vztah je jako most podepřený dvěma pilíři. Těmi pilíři jste vy a partner. Pokud jeden selže, most se zhroutí. Nesnažte se budovat vztah za každou cenu, protože pak můžete zjistit, že není s kým ho stavět. A jak víme, jeden pilíř most neudrží. Ve vztahu musí panovat rovnováha. Vztah se vyvíjí. Pokud se však stavba jednoho pilíře zastaví, druhý pilíř nesmí dál růst. Jinak hrozí pád mostu.

 

Bezpečné útočiště

Vztah lze také popsat jako bezpečné útočiště, úkryt před venkovním světem, ve kterém jste jen vy a váš partner. Takové prostředí ale musíte umět vytvořit. Aby takový vztah mohl existovat, je zapotřebí komunikace. I kdyby se jednalo o sebevětší maličkost, která je však pro vás extrémně důležitá, povězte o tom partnerovi. Ve vzduchu mezi dvěma milující lidmi by neměla viset nevyřčená slova.

 

Čím by tedy vztah měl být? Bezpečným přístavem jen pro dva lidi, kteří se bezpodmínečně milují, kteří si plně důvěřují, kteří bez zábran komunikují, kteří si svěřují tajné sny a svá přání, kteří nevyhledávají konflikty, kteří každý den budují svůj most. Vztah by měl být místem, kde neexistují domněnky, touha druhému ublížit, kde jsme partnerovi po boku i ve špatných časech. Jak si představujete ideální vztah vy?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru