Co dělat a nedělat na první schůzce?

Na první schůzce chceme udělat na protějšek co nejlepší dojem. Koneckonců první rande rozhodne, jestli se s námi bude chtít ten druhý ještě vidět nebo to v tomto počátku ukončí. Nepokazte schůzku, která může být začátkem nového vztahu. Poradíme vám, co byste měli na první schůzce dělat a co nedělat.

 

Co dělat?

 

Chovejte se přirozeně a buďte sami sebou

 

Jestli chcete schůzku pokazit a protějšek zklamat, přetvařujte se. Ale to si jistě nepřejete. Nehrajte si na někoho, kým ve skutečnosti nejste. Vaše přetvářka by dříve či později vyšla najevo a navíc by z vás vyzařovalo napětí. Nebojte se ukázat svou přirozenou nervozitu a ani to, že je vám s tím druhým dobře.

 

Buďte pozitivní a usmívejte se

 

Jděte na rande s pozitivní myslí a připravte si témata, o kterých se spolu budete bavit. Zapomeňte na negativní řeči o politice a bývalých partnerech a odlehčete konverzaci vašimi plány do nadcházejících dnů a svými současnými zájmy. Hodně se usmívejte. Dáváte tím najevo, že se vám dotyčný líbí a cítíte se s ním dobře.

 

Naznačte další směr vývoje

 

Mohou nastat dvě varianty: buď vám protějšek padne do oka a chcete ho ještě vidět, nebo vaše první schůzka byla tou poslední. Upřímně si odpovězte, zda po tom člověku toužíte. Nenechávejte druhého v očekávání a na rovinu mu řekněte, že bohužel jiskra z vaší strany nepřeskočila. Pokud vás dotyčný zaujal, zkuste mu navrhnout další setkání.

 

Co nedělat?

 

Nebuďte sebestřední

 

Není pro protějšek nic horšího, než když se chvástáte a mluvíte pouze o sobě. Naslouchejte člověku naproti vám, nezahrnujte ho překotnými informacemi a buďte pokorní. Nepohrávejte si s mobilním telefonem, koneckonců to jste rovnou mohli zůstat doma. Vezměte jenom naléhavé telefonní hovory a vždy se za to protějšku omluvte.

 

Vyvarujte se intimnímu kontaktu

 

Možná vás dotyčný přitahuje natolik, že máte chuť ho políbit a přitisknout k sobě. Jenže tím byste ho mohli akorát vyděsit a ne každý stojí o takto rychlý fyzický kontakt. Vyvarujte se jakémukoliv hlazení i letmým dotekům. Třeba se protějšku ani nelíbíte a mohlo by mu to být krajně nepříjemné. Tabu je také pozvání na skleničku do vašeho bytu.

 

Nikdy nelžete a nechovejte se arogantně

 

Nikdo není dokonalý, ale neměli bychom se dělat hezčími a schválně lhát o své práci, koníčcích a povaze. Buďte dostatečně sebevědomí a nestyďte se za to, že jste na nižší pracovní pozici než partner naproti vám. Dejte si také pozor na to, abyste se nechovali arogantně k obsluze. Vypovídá to o vás, že se takto budete chovat i k partnerovi ve vztahu a že budete věčně nespokojený.

 

Neupínejte se na protějšek

 

V neposlední řadě vás musíme varovat před tím, abyste se na dotyčného příliš neupínali. A to ani tehdy, když vám dá najevo, že má zájem o další setkání. Možná jste už dlouho sami a vidíte v protějšku spřízněnou duši. Jenže ne vždy dojde k duševnímu souladu. Nemalujte si hned společnou budoucnost a stůjte nohama pevně na zemi!

 

Pokud první schůzka nedopadne podle vašich představ, nezoufejte. Poděkujte osudu za to, že jste měli možnost poznat někoho zajímavého. Nevyjde-li tato schůzka, neberte to jako svou prohru. Přijde někdo lepší, kdo vás ocení a s kým si konečně padnete do oka!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru