Flirtování jako forma komunikace a vyjádření určité sexuální touhy odlehčeným, nezávazným a možná i humorným stylem. Zároveň jste přihlášení na seznamce, už jste si psali s nějakými zajímavými lidmi, ale něco tomu chybělo? Rádi byste byli v konverzaci s druhým uvolněnější a ovládli umění flirtování i v online prostředí? Na toto téma se podíváme v dnešním článku.

Důležité je správně začít…

Z počátku je asi samozřejmé, že potřebujeme hovor otevřít tak, abychom druhého zaujali. V tento moment si nevystačíte pouze s obyčejným “Ahoj, jak se máš?”. Projděte si profil toho, kdo vás zaujal, vypíchněte něco, co vás zaujalo, zeptejte se a nechte druhého mluvit. Poslouchejte. Pro mnohé lidi je příliš upovídaný protějšek zastrašující. Dejte druhému prostor, zlehka navazujte a rozvíjejte nové informace o svém protějšku. Takto se postupně dostanete ke smysluplnému rozhovoru, který nemusí zůstat jen u povrchních informací.

Nezapomeňte také přemýšlet

Teorie se může zdát jednoduchá, ale praxe trnitá. Někomu jde flirtování tak nějak přirozeně, jiný se musí více snažit a i takové situace správně přemýšlet. Vyhodnocovat sociální situaci v průběhu konverzace, což nemusí být jednoduché. Zapojte mozek, nenechte se unést vnitřním rozpoložením. Stejně jako se nevyplácí v restauraci začít hned dvojsmyslnými vtípky nebo objekt vašich sympatii okamžitě zvát domů, nevyplácí se takové chování ani v online komunikaci. Nechoďte rovnou k věci, věnujte druhému pozornost, zalichoťte, vyhněte se oplzlým komentářům fotek, což platí zejména pro muže.

Nenechte vytratit kouzlo okamžiku

Pokud jste zapředli smysluplný hovor, odpovídejte rychle. Čekat na odpověď dvě hodiny často druhého odradí. Zároveň to neznamená, že budete online celý den a vyžadovat odpovědi v řádu několik minut po dobu 24h. Jde o to, že pokud se s někým dobře bavíte, neztraťte nit, chuť ani atmosféru, kterou se vám podařilo vytvořit. U flirtování se pak kouzlo velmi rychle vytratí. Stejně jako má rozhovor nějaký začátek, měl by mít i konec. Může jít o domluvení schůzky nebo příští setkání online. Prostě ho ukončete tak, abyste zůstali druhému v hlavě. Aby se těšil na další kontakt s vámi. A udělejte to dříve než vám dojdou témata k hovoru. Řiďte se heslem v nejlepším je dobré přestat.

Buďte uvěřitelní

Hrajte si, buďte uvolnění, ukažte svůj smysl pro humor, buďte sami sebou. Není většího zklamání, než když máte při reálném offline rande pocit, že jste s jiným člověkem. Uvědomte si, jak snadné je v online prostředí sklouznout tomu, že se chováme jinak než v rozhovoru face to face. Pište tak, jako byste se bavili ve skutečnosti. Nepoužívejte slovník, který byste nebyli schopni vyslovit v reálném rozhovoru.

Myslete také na svoji bezpečnost

Neprozrazujte online své osobní informace. Přesná adresa nebo telefonní číslo není nutné prozrazovat, pokud se samozřejmě nechcete spojit telefonicky. Nikdy nevíte, jak se situace vyvine a může se stát, že budete chtít kontakt s tímto protějškem ukončit a může se stát, že právě ten váš bude patřit mezi méně odbytné jedince. Nemluvě o tom, že sběrači dat jsou na internetu všude a je potřeba být obezřetný.

Yellobar

Napsáno

Yellobar

Yellobar.com je seznamkou pro vážný vztah. Je zdarma, žádné měsíční ani registrační poplatky. Vyrobeno v České republice.