Jak jaro ovlivňuje vztahy?

Jaro je pro vztahy velmi příznivým obdobím. Ačkoli se na jedné straně mluví o jarní únavě a potřebě odpočinku, zkušenost a pocity lidí mluví jinak. Jak to tedy s tím jarem máme v oblasti vztahů?

Když jaro mluví v náš prospěch

Jaro je pro vztahy jedno z nejlepších období. Přicházejí teplé dny, lidé jsou spokojenější, více se usmívají, mají mnohem více plánů než v zimě a cítí se odpočatí. To vše nahrává k tomu, že vztahy se více rozvíjejí, prohlubují nebo naopak vznikají nové. Jak jednotlivé skutečnosti ovlivňují naše postoje?

Odpočatost dodává energii

Odpočatost a znovu nabytá energie v nás probouzí touhu něco dělat. Plánovat, vymýšlet, měnit, renovovat, tvořit. Společně tak se svým protějškem více cestujeme, budujeme, přetváříme svůj domov nebo naopak plánujeme společný domov. Všechno doslovoa vzkvétá.

Nové sny a cíle utváří dynamický vztah

S tím osuvisí podnikavost. Zvyšuje se četnost výletů, nápadů, společných plánů a snů. Pokud máte plno energie a hledáte inspiraci, vytvořte se svým protějškem nástěnku vizí. Co byste společně chtěli podniknout? Kam byste se chtěli dostat? Co byste chtěli prožít? Užijte si přítok tvůrčí energie a tvořte.

Spokojenost odhání hádky

Setkáváme se s menším počtem hádek. Ačkoli k výměně názorů dochází běžně, velké hádky jsou na ústupu. To proto, že se všichni po studených a zamračených dnech cítíme dobře. Ceníme si všeho pěkného a nemáme potřebu hledat chyby a problémy tam, kde nejsou.

Úsměv, kam se člověk podívá

Dalším benefitem je úsměv. Lidé se více usmívají. Mají své sny, plány, těší se a radují se. Jsou spokojení a pro své okolí sympatičtí. A co víc? Krásný úsměv může být impulsem pro navázání kontaktu s někým zajímavým.

S jarem přicházejí změny

Jaro s sebou přináší také kouzlo změny. Něčeho nového a lepšího. Třeba patříte také do této skupinky lidí. S příchodem jara zjistíte, že vám váš dosavadní život nevyhovuje a zkrátka ho celý od základu změníte. I to se stává. A opět to vede k něčemu pozitivnímu – k osobnímu štěstí.

 

Jak jaro působí na vás?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru