Jak oživit vztah, když jsme spolu mezi čtyřmi stěnami?

Současná situace nám příliš prostoru nedává. Není tedy výjimkou, že trávíme celé dny jen se svým partnerem mezi čtyřmi stěnami. Zpočátku to může být fajn a je to příjemná změna. Vždyť na sebe konečně máme dost času! Ale později? Nastává nuda nebo dokonce zbytečné neshody.

Deskové hry

Že už není o čem mluvit a nápady na společné vyžití došly? Vraťte se společně do dětských let a oprašte deskové hry. Co si takhle dát partičku „Člověče, nezlob se!“ nebo třeba pexeso? A už jste zkoušeli staré dobré „Město, jméno, zvíře, věc“?

Filmy

Možná, že během roku jste promeškali hned několik filmů. Teď je pravá příležitost odhodit ty dávno okoukané snímky a shlédnout nové kousky. Připravte si obří porci popcornu a udělejte si kino v pohodlí domova.

Knihy

Jak vysoký je váš štos knih, které chcete přečíst? Možná, dosahuje gigantických rozměrů a nijak se nezmenšuje. Nastal čas se do toho pustit. Že je četba jen pro jednoho? Čtěte svému partnerovi či partnerce nahlas. Takhle si čtení užijete oba.

Každý po svém

Nelpěme pouze na společně stráveném čase. Pokud to naše čtyři stěny umožňují, uchylme se do odlehlého rohu. Dejme svému partnerovi či partnerce dostatek prostoru i na vlastní záležitosti. Nejen, že se pak opět budeme více těšit na společnost toho druhého, ale také si vyčistíme hlavu.

Věnujte se sobě

Vím, že to tak děláme po celou dobu. Ale věnujme se sobě intenzivněji! Zajímejme se o druhého. Možná, že během každodenního shonu jsme vůbec nepostřehli, že náš protějšek něco trápí, nebo by rád něco zkusil, objevil. Dejme mu k tomu příležitost a promluvme si, jako bychom se teprve poznávali. Uvidíte, že toho o své drahé polovičce ještě mnoho nevíte!

Tanec

Kdy jste si naposledy zatančili? Prostě si vyberme hudbu, která se nám líbí, a zatančeme si u sebe doma. Žádná tlačenice na parketu ani fronta u baru. Doma bude všeho dost. Navíc, tancem se vyplavují endorfiny, které nám okamžitě zlepší náladu!

 

Jak oživujete svůj vztah vy během náročných chvil?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru