Jak působit seriózně a zaujmout na první schůzce?

Čeká vás první schůzka se sympatickým protějškem a chvějete se nervozitou? Nejste sami! Většina mužů a žen chce udělat dobrý dojem a nic nepokazit. Pokud se již připravujete na rande, zastavte se a přečtěte si dnešní článek. Dozvíte se v něm, jak zaujmout na první schůzce a působit seriózně! S našimi tipy se může z prvního rande vyklubat skvělý vztah.

 

Navrhněte místo setkání

 

Neexistuje žádné pravidlo, že by místo první schůzky měl navrhnout muž. Iniciativu mohou převzít i ženy. Jestliže se s protějškem znáte krátce z online seznamky, bezpečně se s ním budete cítit na veřejném místě, například v kavárně, kině nebo městském parku. Pokud se vám protějšek nebude líbit, můžete snáze odejít. Znáte-li protějšek z minulosti, jistě víte něco o jeho zájmech. Vezměte ho na večeři, vyhlídku nad městem, koncert nebo na jiné jeho oblíbené místo.

 

Dejte si záležet s oblékáním

 

Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. Na první schůzku se nehodí sportovní ani vyzývavé oblečení. Co takhle vsadit na lehkou eleganci? Mužům nesmírně sluší košile s riflemi a polobotky, ženám oblečení, které podtrhne jejich ženskost a něžnost. Jako rozkvetlé růže budou ženy v sukni či šatech a botách na podpatcích. Samozřejmostí jsou umyté vlasy, upravené nehty a u žen decentní líčení.

 

Neodhalujte svou nervozitu

 

Stres a tréma mohou první rande pokazit. Nenechte se ovládat těmito pocity – koneckonců vás čeká příjemný večer v milé společnosti a měli byste si ho náležitě užít! Věřte si a chovejte se sebevědomě. Hlídejte si nonverbální komunikaci, která bohužel prozradí vaše pravé pocity. Nemějte trhavé pohyby a udržujte oční kontakt. Jednejte bez váhání a ukažte na postoji těla, že je vám s protějškem dobře a cítíte se uvolněně. Řečí těla můžete druhému naznačit, že se vám líbí a že k němu chováte náklonnost.

 

Suverénně komunikujte

 

Obáváte se, že se při komunikaci ztrapníte nebo nezvládnete náročnější témata? Zde platí zlaté pravidlo: buďte sví a na nic si nehrajte. Neznamená to však, že budete mluvit sprostě, ale ani nemluvte jako kniha českého pravopisu. Stydliví lidé mohou vybrat ke schůzce takové místo, kde nebude tolik prostoru pro komunikaci, například kino nebo divadlo. Při rozhovoru na sebe neprozraďte úplně všechno, ale buďte trochu záhadní. Poslouchejte toho druhého a rozvíjejte komunikaci otázkami. Bavte se o tématech, která jsou vám oběma blízká, a nesvěřujte se se svými problémy.

 

Věčné dilema: kdo bude platit na první schůzce?

 

Někteří muži tvrdí, že by se na útratě měli podílet oba dva. Pánové, i samotný odborník na etiketu Ladislav Špaček zastává názor, že by na první schůzce měl platit muž. Ukazuje tím na své džentlmenství. Jestliže muži mají co do činění s emancipovanou ženou, která trvá na úhradě svého účtu, nezbývá jim než to respektovat. Ale pokud to žena nedá jasně najevo, iniciativu by měl převzít muž. A to bez váhání.

 

První schůzka a první dojem rozhodnou, zda vás bude protějšek chtít vidět i v budoucnosti. Nebojte se po rande napsat tomu druhému, že se vám čas strávený v jeho společnosti líbil. Uvidíte, jaká bude jeho reakce. A co říci na závěr? Nemějte nikdy velká očekávání, vyhnete se případnému zklamání. Berte první schůzku jako příležitost poznat nového člověka, který buď ve vašem životě zůstane, nebo se v něm pouze mihne.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru