Jak se chovat na seznamce

Seznamka není něco menšího, než reálné setkání. Jedná se jen o odlišný způsob navázání kontaktu. Z toho důvodu tu máme několik bodů, které je vhodné dodržovat. Zajímá vás, které to jsou? Pak čtěte dále.

  Zdvořilost

Ano, začneme hned etiketou. Mělo by být samozřejmostí slušné a zdvořilé jednání. Chovat se k ostatním lidem empaticky a s úctou je úspěšný start k nalezení vhodného partnera. Sblížili jste se s někým přes seznamku,  ale najednou jste zjistili, že dotyčný pro vás není ten pravý? Zachovejte respekt k dané osobě a v klidu vysvětlete svou situaci. Bude to o vás vypovídat, že jste také jenom člověk. Avšak slušný a důvěryhodný.

  Zajímejte se

Nemusíte hned každému padat okolo krku a snažit se ho “sbalit”. Ale není na škodu se zeptat i cizích lidí na cokoli, co vás zajímá. Zaujala vás slečna pro svůj koníček? Zajímá vás, jak se k němu dostala? Prostě se zeptejte. Není na tom nic špatného. Nemusíte s ní hned navazovat vztah. Díky této maličkosti však budete mít vizitku příjemného společníka a empatického člověka. A jako bonus, dostanete odpověď na své otázky.

  Buďte sví!

Zachování dobrých mravů by mělo být samozřejmostí. Co už však samozřejmostí není je vynucený optimismus, hýření vtipem a vyprávění přehnaných historek. Pokud jste ve skutečností tichý introvert, který rád čte knihy v rohu místnosti, nepředvádějte se jako klaun v cirkusu. Nejspíše to není vaše přirozenost a časem byste na takové chování mohli doplatit.

  Naučte se základy etikety

Mnozí tuto skutečnost možná vnímají jako něco zastaralého, ale opak je pravdou. Znát alespoň základy kultivovaného vystupování je imponující vlastnost, neboť protějšek se nemusí obávat nějakého trapasu. Navíc galantně se chovající muž je vysoce vyhledávanou vzácností. Buďte jedním z nich. Vyplatí se to. Už neznalost správného podání ruky a pozdravu je vyložené hulvátství. Ruku na seznamce zatím potřebovat nebudete, ale umět se ve vhodnou chvíli rozloučit nebo umět správně pozdravit? To už stojí za zvážení.

 

Jak se chováte na seznamce vy? Jsou nějaké body, které byste doplnili?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru