Jak se seznámit na seznamce?

Seznamka: magické slovo, z kterého někomu naskakuje husí kůže a jiný ho velebí do nebe. Na seznamce narazíte na osamocené duše i záletníky, kteří hledají povyražení. Nebojte se seznamek, kterých jsou na internetu desítky a zaměřují se na zadané, nezadané i homosexuálně laděné jedince. Všichni uživatelé seznamek ale mají jedno společné. Chtějí se seznámit. Patříte mezi ně? Poradíme vám, jak na to!

 

Tip č. 1: Nahrajte si profilovou fotografii

 

Dejte si záležet s výběrem profilové fotografie. Mnoho uživatelů dá právě na první dojem a kvůli špatně zvolené fotce si třeba neprohlédnou ani váš profil. Nahrajte takovou fotografii, kde se usmíváte a vypadáte seriózně. Vyberte aktuální fotografii, na které jste dobře vidět, a nijak ji neupravujte. Určitě nechcete, aby byli uživatelé na první schůzce překvapeni, že si nejste vůbec podobní. Mějte na paměti, že profilovou fotografií zvyšujete svou důvěryhodnost a dáváte uživatelům signál, že to se seznámením myslíte vážně.

 

Tip č. 2: Vyšperkujte svůj profil

 

Menší šanci na úspěch mají lidé, kteří nevyplnili svůj profil a nenahráli profilovou fotku. Nebuďte jako oni! Pokud jste narazili na osobnostní test, udělejte si na něj čas a odpovídejte pravdivě. Seznamka vám po vyhodnocení testu doporučí vhodné partnery. O svém vzhledu ani zálibách nelžete a buďte sami sebou. Některé seznamky vám navíc dávají prostor, abyste napsali, jakého partnera hledáte. Využijte toho a rozepište se. A pozor na hrubky!

 

Tip č. 3: Nestyďte se a oslovte jako první

 

Zoufáte si, že nemůžete navázat kontakt s dalšími uživateli seznamky? Možná na to jdete špatně a nepokládáte ty správné otázky. Málokdo zareaguje na „Ahoj“ nebo „Jak se máš“. Buďte oproti ostatním uživatelům originální a udělejte dobrý první dojem. Nerozesílejte stejnou větu všem protějškům, ale prohlédněte si nejprve jejich profil a začněte konverzaci otázkami, které se týkají například jejich zájmů nebo práce.

 

Tip č. 4: Buďte aktivní

 

Jen si to představte: kdyby všichni čekali na to, až jim někdo napíše, nikdo by se nikdy neseznámil. Buďte proto aktivní. Prohlížejte si profily, filtrujte je podle svých požadavků a sympatickým uživatelům pošlete zprávu. Zároveň odpovídejte na příchozí zprávy uživatelů, kteří na vás působí solidním dojmem. Přijměte pozvání na první schůzku nebo sami navrhněte setkání v místě, kde se koncentruje větší počet lidí. Oba dva se tak budete cítit bezpečně.

 

Tip č. 5: Chovejte se jako džentlmen / dáma

 

Anonymita prostředí svádí k tomu, že začneme druhému hned automaticky tykat. V první zprávě vždy druhému uživateli vykejte. Budete působit jako slušný člověk, který má lidi v úctě. Zároveň ve zprávě navrhněte tykání – uvidíte, že takto se ukážete v tom nejlepším světle. Nevyžadujte hned po protějšku telefonní číslo nebo email a pozvěte ho na schůzku až poté, co se po zprávách důkladně poznáte.

 

Vkládali jste do první schůzky velké naděje, ale nakonec to mezi vámi nevyšlo? Nezoufejte si. Neztrácejte naději a hledejte dál. Ponaučte se z toho a pusťte se do poznávání nových lidí. Koneckonců s každou další schůzkou budete sebejistější v konverzaci, což každý protějšek ocení. Věříme, že s našimi tipy brzy někoho najdete a nebudete sami!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru