Lidé ve zralém a seniorském věku obvykle rezignují na jakékoliv další seznámení. Není ale škoda a zbytečné zůstávat bez partnera, když online seznamky nabízejí možnost nezávazného i vážného seznámení pro vaši věkovou kategorii? Pokud jste sami a kvůli vyššímu věku máte pocit, že už nikoho k sobě vhodného neseženete, přečtěte si naše tipy, jak se seznámit!

 

Uzavřete dveře do minulosti

 

Ve svém věku již máte nějaké vztahové zkušenosti. Důležité je v sobě uzavřít minulé vztahy a vpustit do svého života někoho nového. Nebojte se nových výzev ani selhání a nelpěte na minulosti, která se nedá vrátit zpět. Nezabývejte se tím, co bylo. Představte si, jaký by váš život mohl být. Buďte ale nohama pevně na zemi a slevte ze svých případných nároků. Inspirujte se příběhy lidí na seznamkách nebo svých známých a jděte štěstí naproti.

 

Vyberte si formu seznámení

 

Každému vyhovuje jiný styl seznámení. Konzervativnější lidé dávají přednost společenských událostem, na kterých mohou někoho zajímavého oslovit, moderní lidé naopak využívají k seznámení internet. Do ničeho se ale nenuťte a seznamte se tam, kde je vám to příjemné. Pokud nejste internetoví nadšenci, zkuste se přihlásit do dobrovolných spolků nebo zájmových kroužků. Potkáte se na nich s partou starších lidí a podniknete s nimi třeba výlety.

 

Zkuste internetové seznamky

 

Internetové seznamky nejsou pouze pro mladé. Naopak se mnoho z nich zaměřuje na uživatele nad 40 let, kteří hledají trochu něco jiného než lidé ve dvaceti letech. Na seznamkách se často můžete před registrací podívat, jací jsou na nich uživatelé vašeho věku. Některé seznamky jsou určeny jen pro starší, jiné nabízejí snadné vyhledávání uživatelů pomocí věkového rozmezí. Rychle tak vyhledáte protějšky ve svém věku.

 

Zaujměte na seznamkách

 

Správně vytvořený profil je klíčem k úspěchu. Váš uživatelský profil je to první, čeho si ostatní členové seznamky všimnou. Na základě něho se rozhodnou, zda vás osloví nebo ne. Nezapomeňte vyplnit vše podstatné, napsat poutavý text a nahrát lichotivé fotografie aktuálního data. Zveřejněné údaje by měly být pravdivé a neměli byste se dělat lepšími. Při případné schůzce by mohly lži vyplout na povrch a protějšek by mohl být zklamán.

 

Budujte zdravě sebevědomí

 

Sebevědomí je základ ke všemu. Takoví lidé snáze dosahují svých vytyčených cílů, protože málokdy zapochybují o svých kvalitách. Měli byste být vyrovnaní se svou minulostí a chtít se opravdu seznámit. Nenechte se odradit počátečními neúspěchy a nenechte se limitovat svými zdravotními potíži. Posilněte své sebevědomí koníčky a zájmy, na které jste po celý život neměli čas. Prezentujte se pozitivně a nestěžujte si na své bývalé partnery.

 

Řekněte o svém záměru svým potomkům

 

Možná vaše děti či vnoučata překvapí, že se budete chtít ve svém věku seznámit. Je to ale jen vaše rozhodnutí a neměli byste je žádat o svolení. Zkuste svým potomkům vysvětlit, jak vás samota trápí a že ani oni nechtějí být ve svém životě sami. Vysvětlete jim, že nový partner nebude zasahovat do vašich rodinných záležitostí a nebudete kvůli němu rozbíjet fungující rodinu. Vaše děti se možná budou cítit ohroženy po dědické stránce, ale na to neberte zřetel.

 

Seznámit se v pokročilém věku sice není jednoduché, ale ne nemožné. Věřte si, buďte v seznamování aktivní a nezalekněte se prvotních neúspěchů. Málokdo se seznámí hned napoprvé. To čekání na novou lásku ale stojí za to – dokazují to tisíce uživatelů seznamek ve vyšším, i seniorském věku!

Yellobar

Napsáno

Yellobar

Yellobar.com je seznamkou pro vážný vztah. Je zdarma, žádné měsíční ani registrační poplatky. Vyrobeno v České republice.