Jak si užít večer? Zkuste stolní hry v aplikaci

Večerní zábava formou pasivního sledování televizní obrazovky začíná být pěkná nuda. Kdo je trochu hravý a soutěživý typ, může vyzkoušet oblíbené stolní hry v aplikacích. Vycházejí rozhodně levněji než jejich originální verze v krabici. Výhodou deskových her v aplikacích je také to, že si pamatují vaše poslední tahy, tudíž pokud kvůli vydařenému večeru po všech stránkách nestihnete hru dohrát, můžete se k ní vrátit následující den.

Další výhodou stolních her v aplikacích je také to, že můžete s jinými páry nebo kamarády hrát na dálku. Stačí, když si nainstalují hru také a poté jim zašlete pozvánku, kterou v aplikaci sami přijmou. Můžete tak sehrát bitvu, která může být zábavná pro všechny zúčastněné.

A jaké hry si nainstalovat do svého tabletu či telefonu? Vyzkoušejte naše následující 3 tipy:

Carcassone

Hru Carcassone není třeba zdlouhavo představovat. Skládáte si vlastní políčka, cesty a samozřejmě města. Cílem je získat co nejvíce nemovitostí a zároveň škodit svým soupeřům. U této hry se velmi rychle projeví, jestli je vaše drahá polovička spíše nakloněna k tomu zabrat si co nejvíce nemovitostí pro sebe, nebo vám občas ustoupí. Zábavná verze této hry může být, když se společně na dálku utkáte například s jiným párem.

Aplikace je dostupná pouze pro uživatele s operačním systém iOS, tedy pro ty, co mají přístroje s nakousnutým jablkem v logu. Stáhnout si je můžete pomocí odkazu na oficiální stránce Carcassone app.

carcassone

Monopoly

Hra Monopoly zrovna oslavuje 80 let svého vzniku, i když patentovat si ji nechal až v roce 1943 Charles Darrow, tedy před 72 lety. Hráči postupují na herním plánu po obvodu čtverce, který představuje ulice. Na nich jsou nemovitosti, které si hráči kupují. Pokud hráč šlápne na nemovitost spoluhráče, musí mu zaplatit. Smyslem hry je tedy přemýšlet tržně a jako správný byznysmen. U žen se zde určitě projeví typická spořivost, u mužů naopak snaha o risk a investice.

Hra Monopoly je na rozdíl od Carcassone dostupná pro více typů zařízení. Můžete si ji nainstalovat na zařízení s iOS, ale také Android a hrát ji můžete také online skrze prohlížeč. Více informací získáte na oficiální stránce Monopoly.

monopoly

Cut the Rope

Posledním naším tipem je hra Cut the Rope. Systém hry je naprosto jednoduchý, nakrmit příšerku sladkostmi tak, že přeříznete lano, které se nad ní houpe a její sladkost jí zadržuje. Obtížnost hry se samozřejmě stupňuje, je proto nutné přemýšlet nad tím, jak jednotlivá lanka přeříznete tak, aby se všechny sladkosti k malé zelené příšerce dostaly. Tato hra vás donutí k dlouhému přemýšlení a interakci. S partnerem si můžete vyměňovat jednotlivé úrovně a předhánět se v tom, kdo nasbírá více bodů.

Cut the Rope je dostupná pro zařízení iOS i Android. Jak hra vypadá, se můžete přesvědčit opět na oficiálních stránkách.

cutherope

Nastavení Cookies
Přejít nahoru