Jak uspořádat grilovací party, na kterou vaši přátelé jen tak nezapomenou?

Grilování a nejrůznější zahradní slavnosti k létu patří stejně neodmyslitelně jako sluneční paprsky a koupání. Jak ale uspořádat letní večírek, který se vašim přátelům vryje do paměti? Máme pro vás několik tipů.

Téma večírku

Tematické party jsou hitem od nepaměti a není jediný důvod, proč byste jednu nemohli uspořádat i vy. Vymyslete téma, které je vám blízké, a podle toho plánujte dál. Dejte si záležet na dekoracích, prostírání a dle vámi zvoleného tématu upravte i občerstvení. Rozhodnete-li se například pro party jako na Divokém západě, nejlépe se bude hodit flák masa, klobásy, brambory a kukuřice. Téma navíc nezapomeňte ohlásit hostům s předstihem, aby se mohli pořádně vymódit. Uspořádat lze i soutěž o nejlepší kostým, jejíž výherce bude ohodnocen nějakou pozorností.

S jídlem si vyhrajte

Již marinované klobásky či maso umí v supermarketu koupit každý. Nejedná se však o žádnou zázračnou gastronomii a kvalita těchto produktů nedosahuje domácí stravě ani po kotníky. Pro svou grilovací party vymyslete speciální menu, které bude myslet jak na vegetariány, tak masožravce nebo třeba i děti. U hostů určitě zabodujete, pokud ugrilujete i ryby, na které si mnozí často netroufají. V dnešní době však není těžké pořídit čerstvou rybu, a když ji vhodně doplníte bylinkami, máte umělecké dílo na světě.

Jídlo můžete doplnit i letními nápoji, jako je Aperol Spritz či Mojito. K nealkoholickým nápojům určitě zařaďte ty z čerstvého ovoce a zeleniny. Osvěžující je například okurková nebo bezinková limonáda. Co se množství jídla týče, domluvte se s hosty na jejich preferencích již předem a pokud by přece jen jídlo zbylo, zásobte se krabičkami na jídlo, do kterých hostům výslužku připravíte. Krabičky můžete nechat vyrobit i na zakázku, a to například na e-shopu Paketo.cz.

Plán B

Přestože mnohdy zábava proudí sama a není potřeba mezery vyplňovat hrou či jiným programem, neuškodí mít pro nudné chvilky něco v záloze. Hodit se mohou společenské hry či lze uspořádat i večerní promítání. Pro inspiraci navíc není třeba chodit daleko, hosté určitě ocení i třeba hru na schovávanou, která všechny na chvíli vrátí do dětských let.

Místo k odpočinku

Pokud k tomu máte prostory, vřele doporučujeme připravit místa na zahradě, kde budou společensky unavení hosté moci odpočívat. Ideální jsou v tomto případě obří polštáře, houpací síť nebo i jen

Nastavení Cookies
Přejít nahoru