Jakými pravidly se řídit na online seznamce?

Registrace na online seznamku ještě není zárukou toho, že se na ní skutečně seznámíte. Pokud se ale budete řídit určitými pravidly, vaše šance na seznámení výrazně stoupnou. Vyzkoušejte nejužívanější způsob seznamování a poznejte zajímavé lidi z pohodlí svého domova. Pokud ještě nemáte profil na žádné seznamce, je načase to napravit!

 

Pravidlo č. 1 – vyplňte popravdě svůj profil

 

Anonymita internetového prostředí láká k tomu, že se děláme lepšími a nemluvíme tak úplně pravdu. Vyvarujte se pololžím a polopravdám a vyšperkujte profil se svým nejlepším svědomím. Vyhnete se tak tomu, že protějšek bude po první schůzce zklamaný. Vyplňte na seznamce všechno, co se dá, ale nesmí to zasahovat do vašeho soukromí. Podělte se se svými zájmy, představami o vztahu a buďte pozitivní. Nezmiňujte se o nevydařených vztazích a s tím spojených zklamáních.

 

Pravidlo č. 2 – Ukažte svůj vzhled

 

Nemáte dostatečné sebevědomí a raději chcete mít profil bez fotografie? Stejně se při vzájemné výměně zpráv dostanete k otázce, zdali byste dotyčnému neposlali svou fotku. Nestyďte se a nahrajte na profil fotografii, která vás ukáže v lichotivém světle. Na fotografii byste se měli usmívat a měla by z vás vyzařovat dobrá nálada. Fotka by měla působit solidně, dospěle a neměly by být na ní další osoby. Nijak ji neupravujte a vždy nahrajte aktuální fotku, kde je dobře vidět váš obličej i postava.

 

Pravidlo č. 3 – Začněte konverzaci

 

Zapomeňte pro tuto chvíli na všechny otřepané fráze, které by měly být „zaručené a ověřené“. Udělejte dobrý dojem hned první větou a použijte ty správné otázky. Zkuste zaujmout něčím jiným než ostatní a vystupte z davu nudných pisatelů. Prohlédněte si profil protějšku a reagujte na informace, které v něm má uvedené. Oslovte klidně více uživatelů za den a těšte se na odpovědi. Buďte originální například vykáním. Tím prokazujete protějšku úctu. Nespěchejte na první schůzku a stůjte nohama pevně na zemi.

 

Pravidlo č. 4 – Buďte na jedné seznamce

 

Přecházet ze seznamky na seznamku se nevyplácí. Soustřeďte se na jednu online seznamku a buďte na ní co nejvíce aktivní. Mohlo by se vám jinak stát, že snadno přehlédnete odpověď od někoho, kdo by mohl být vaší budoucí láskou. Navíc si můžete na jedné seznamce vybudovat základnu protějšků, kterým můžete věnovat svůj čas a vybrat si mezi nimi někoho, s kým nakonec uskutečníte schůzku. Některé seznamky disponují aplikací na chytrý telefon, takže můžete být připojeni na seznamku odkudkoliv a kdekoliv.

 

Pravidlo č. 5 – Poznejte se přes zprávy

 

Na seznamce můžete narazit na uživatele, kteří preferují osobní setkání před psaním. Neříkáme, že je to špatně, ale i poznávání přes zprávy je důležitým krokem při online seznamování. Nenabádáme vás k tomu, abyste si psali několik měsíců. Na druhou stranu nějaký ten týden psaní vám pomůže k tomu, abyste toho o sobě zjistili co nejvíce a dokázali posoudit, zda si budete mít co říct i na schůzce. Pokud bude během psaní uvolněná atmosféra a nemáte problém vymýšlet témata, komunikace nebude váznout ani na rande.

 

Při seznamování na online seznamkách se řiďte nejen těmito pravidly, ale také srdcem a intuicí. Komunikujte a odpovídejte na zprávy od solidních uživatelů. V neposlední řadě se seznamujte bezpečně na kvalitních českých online seznamkách, na kterých vám garantují nízké procento podvodníků. A nenechte se odradit vstupním poplatkem ani VIP členstvím, zvlášť pokud to myslíte se seznamováním vážně!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru