Je sex na první schůzce dobrý nápad?

             V minulých dobách byl sex na prvním rande nemyslitelný. Ale časy se mění a sex se stal jedním z hlavních pilířů spokojeného vztahu. Řada lidí nechce ztrácet čas schůzkami po kavárnách a raději si nový objev hned vyzkouší v posteli. Koneckonců sex je pro většinu z nás důležitý a mezi dvěma lidmi musí fungovat ta správná chemie.

Jak muži a ženy vnímají sex na prvním setkání?

Muži nijak neřeší, když se se ženou pomilují hned na prvním rande. Jakmile cítí tu správnou přitažlivost, nechtějí čekat na další schůzky. Ženy ovšem žijí v přesvědčení, že si je muž nebude po sexu na prvním rande vážit a raději s intimnostmi vyčkávají. Na druhou stranu více než polovina mužů by sexuální vstřícnost od žen uvítala. Uveďme si důvody, proč sexem zakončit první schůzku a kdy nespěchat.

Proč se pomilovat na první schůzce?

Zejména mladí lidé nemají oproti starším generacím příliš velké zábrany. Často se na seznamkách domlouvají na sexuálních schůzkách, aniž by se dříve viděli. K seznámení využívají neplacené seznamky, pracující osoby pak spíše investují do solidních seznamovacích portálů se vstupním poplatkem či VIP členstvím. Nechte se zlákat sílou okamžiku, zvláště pokud po sexu toužíte oba a jiskří to mezi vámi. Není nic horšího než zjistit po měsíci randění, že váš vyvolený partner myslí v posteli jen na sebe nebo ho sex jednoduše nebaví. Prolomíte tím počáteční stydlivost a rychleji vás to sblíží. A takový spontánní sex je obvykle nezapomenutelný.

Proč nemít sex na první schůzce?

Někteří potřebují protějšek lépe poznat či se s ním emočně propojit, než s ním skončí u něj doma. Někdo považuje sex na prvním setkání za riskantní nebo na něj dotyčný nepůsobí tou správnou chemií. Mnozí naslouchají své intuici, která je před tímto krokem varuje. Do sexu by se hned neměli vrhat ani ti, kteří chtějí oplatit nevěru někomu jiného nebo jsou v podnapilém stavu. Nedoženou tím ani chybějící něhu. Zvláště ženy se obávají, že se muži oddají a už se jim neozve. V neposlední řadě jim v tom může bránit morální a náboženské přesvědčení.

Může po sexu na prvním rande vzniknout vztah?

Na to neexistuje univerzální odpověď. Pokud protějšek okouzlíte svým šarmem, chováním, vůní a vášní, s největší pravděpodobností vás bude chtít vidět opakovaně. U mnohých lidí začal vztah právě po sexu na prvním rande. Intimnostmi se navíc postupně citově propojíte a vznikne mezi vámi silné pouto. Touha a milování přispívají k vývoji vztahu a spousta odborníků tvrdí, že sex na první schůzce je výhodou. Nemusíte se držet žádných pravidel a můžete podlehnout vzájemné touze. Navíc si v sobě ujasníte, zda si chcete s protějškem jen užívat nebo s ním navázat vážný vztah.

Jestliže oba cítíte, že toužíte zakončit večer v náruči toho druhého, nebraňte se tomu. Zahoďte morální předsudky ostatních a neřiďte se žádným nepsaným scénářem. Život máme koneckonců jen jeden. K ničemu se ale nikdy nenuťte, abyste se pak neprobudili s výčitkami svědomí. Ne každý je na takové zakončení první schůzky stavěný.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru