Kam na romatický výlet ve dvou? Nechte se inspirovat!

Výletit se dá i v naší české kotlině. Že vám došly nápady, kam vrazit? Nezoufejte. Přiravili jsme pro vás seznam několika míst, která rozhodně stojí za to navštívit! Už jste je navštívili?

Boubínský prales

Věděli jste, že Boubínský prales je rezervací už od roku 1858? Při jeho návštěvě vás čeká náročnější terén o délce 4 kilometrů. Existuje však i varianta, kterou je stezka k jezírku a zase zpět. Sem se pohodlně dostanou i vozíčkaři a starší lidé.

Mumlavský vodopád

K Mumlavskému vodopádu se hravě dostanete z Harrachova. Od nejvýše položené restaurace, kterou po cestě najdete, a u které lze zaparkovat, to je k vodopádu pouhý jeden kilometr. Pokud jste však zvědaví, zde trasa nekončí a můžete pokračovat ještě výše. Tam už tolik turistů není. Navštívíte Mumlavský vodopád ve vší parádě, nebo se zastavíte pod ním, jako většina návštěvníků?

Adršpašsko-teplické skály

Známý Adršpach je krásné místo pro horké dny. Procházka skalami je pohodlná, nenáročná a velmi zajímavá. Kdykoli se můžete zastavit, odpočinout, posedět, udělat snímek nebo se občerstvit. Věděli jste, že většina skal má své vlastní jméno?

Propast Macocha

Propast navštívíte jak ze člunu, kde se po říčce Punkvě pokocháte krápníkovým zdobením, tak ze dvou můstků, kde si propast prohlédnete pěkně z výšky. Horní můstek je ve výčce 138 metrů. Oba jsou volně přístupné.

Pančavský vodopád

Pančavský vodopád je nejvyšší v celé České republice. Včetně všech kaskád se pyšní výškou 250 metrů. Najdete ho ve Špindlerově Mlýně a dorazíte k němu po červeně značené turistické stezce.

Olomouc

Olomoucké náměstí a s ním spojené celé město Olomouc je prostě nádherné! Procházka za slunečného dne tímto městem vám zvedne náladu. Výborná zrmzlina z místního stánku, chutný oběd na zahrádce… Olomouc se navíc pyšní nádhernou architekturou a bohatou historií.

 

Na jaká romantická místa zamíříte vy?

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru