Kluci, je fyzický vzhled ve vztahu opravdu tak důležitý?

Promiskuita vládne světem, mezi gay komunitou se občas stává i královnou. Korunu ji nasadili ti kluci, kteří si stále myslí, že najdou svého dokonalého prince na bílém koni. Ten by podle nich měl mít samozřejmě svalnaté tělo a penis větší než evropský průměr, jako bonus se počítá inteligence, balík peněz a vlastní auto nebo byt. Posedlost gayů po fyzickém vzhledu je tak silná, že se často vytrácí podstata partnerských vztahů.

Ten je, zvlášť u dvou mužů, obzvláště složitý. Musíme si uvědomit zásadní věc. Muži byli, jsou a vždy budou lovci. Zkrotit dva neposedné hřebce do otěží a usadit je do trvalého vztahu chce z obou stran velké úsilí. Předně bychom si měli uvědomit, že fyzický vzhled je sice první věcí, která nás na tom druhém oslní, na druhou stranu není to ta vlastnost, která udrží dva pohromadě.

Přemýšlejte, jak nahlížíte na lidi i v běžném životě

Zkusme si důležitost fyzického vzhledu popsat na životních situacích. Vzpomeňte si na situaci, když jste například ve svém profesním životě potkali kolegu, který vám přidal fyzicky velmi atraktivní. Jenže jak jste daného člověka poznávali více a více, najednou jste zjistili, že je vám odporný. Jeho zlý charakter prosákl skrze jeho vnější fyzickou schránku tak silně, že jste najednou přestali vnímat i jeho fyzickou atraktivitu. Z kolegy se stal nenáviděný člen týmu.

Nebo další příklad. Možná jste se někdy seznámili s buclatou holkou. Byla plná elánu, smíchu, dokázala vás vždycky rozesmát. Stala se vaší dobrou kamarádkou. Často se s ní setkáváte a že má pár kilo navíc, vůbec neřešíte. Máte ji rádi takovou, jaká je.

Foto: Courtney Trouble podle licence CC BY-NC 2.0
Foto: Courtney Trouble podle licence CC BY-NC 2.0

Pytle na hlavu nikomu nedávejte

Rozhodně neříkám, že byste teď měli všem nasadit pytle na hlavy a začít rozvíjet harmonický vztah s lidmi, kteří vás vůbec nepřitahují, ani tak to samozřejmě nefunguje. Spíš bychom se měli zamyslet nad tím, co vlastně hledáme a co také dokážeme nabídnout. Pokud na tom druhém najdete alespoň něco, co vám přijde atraktivní – například oči, ruce, pusa, zadek, zkuste alespoň na chvíli prominout ostatní fyzické nedostatky, které byste za normálních okolností ihned zavrhli. Zkuste daného kluka více poznat, více se o něj zajímejte. Může se pak lehce stát, že najednou je vám s ním hezky.

V tu chvíli si uvědomíte, že těch věcí, které vás na něm přitahují, je stále více. Pak budete milovat i ten jeho chlupatej zadek, který byste jinak odsoudili hned napoprvé, co byste ho ve sprše viděli.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru