Mám dítě: jak najít partnera?

  Vztahy se rozpadají, manželé se rozvádějí, ale děti vám zůstanou na celý život. Převážná většina svobodných rodičů s dítětem dychtí po partnerovi, který by zaplnil prázdnotu v jejich srdci. Jenže si nejsou jisti, jestli je někdo bude s dítětem chtít. Máme pro vás dobrou zprávu – dítě pro mnoho protějšků není překážkou.

Kde narazíte na nového partnera? Možností je několik

Nového a stálého partnera můžete potkat náhodou v práci, na večírku se svými přáteli nebo v městských hromadných prostředcích. Nikdy nevíte, kdy vám někdo sympatický zkříží cestu. Můžete jít tomu ale i naproti. V dnešní digitální době jsou na internetu desítky seznamek. Některé jsou bez poplatku, ale tam hrozí, že natrefíte na falešné profily. Pokud vám to finanční situace umožňuje, vyberte si prověřenou seznamku, zaplaťte vstupní poplatek nebo měsíční VIP členství a seznamujte se se seriózními protějšky odkudkoliv, kde máte připojení k internetu.

Nelžete – pravda vás vždy dostihne

Buďte upřímní a ve svém uživatelském profilu uveďte, že již máte jedno či více dětí. Netajte se tím a zmiňujte je i v konverzaci. Pokud se seznámíte běžným způsobem tváří v tvář, povězte protějšku o dětech co nejdříve a informujte ho o tom, jakým způsobem se s bývalým partnerem střídáte s péčí. Ne vždy bude nový objev reagovat podle vašich představ, zvlášť pokud nemá své vlastní potomky. Pro většinu lidí ale děti nejsou překážkou, protože je berou jako vaši nedílnou součást.

Co nejdříve se sejděte a nepromítejte do protějšku své představy

Na novou ženu či muže nemějte přehnané nároky. Dejte na seznamkách šanci i těm, kteří ničím nevybočují z řady a nemají potřebu se předvádět. Osobní setkání napoví, jestli jste si protějšek nezidealizovali. Zkuste se zaregistrovat na více seznamek a zůstaňte na té, která vám bude nejvíce vyhovovat. Nahrajte na svůj uživatelský účet aktuální fotografie a svěřte se svými zlozvyky a vyzdvihněte své přednosti. Upřímnost na seznamovacích webech se vyplatí. Někde máte prostor k tomu, abyste napsali, jakého požadujete partnera.

Partner s dětmi vám bude více rozumět

Partnera hledejte s tím, že nebude vaší ratolesti nahrazovat otce. Počítejte s tím, že vaše děti nikdy nebude milovat jako vy a nejspíš nebude chtít zasahovat do jejich výchovy. Mnoho lidí dává přednost tomu, aby i jejich protějšek měl děti a řešil podobné rodičovské starosti. Bezdětné osoby nemusejí váš postoj k dítku chápat a mohou na něj dokonce žárlit. Děti často mohou narušit předem naplánovanou schůzku, a s tím by měl být váš objev smířen. Zeptejte se ho, co od budoucnosti s vámi očekává a jestli hledá vážný vztah, popřípadě zda chce vlastní potomky.

Na dítě nespěchejte – seznamte ho s partnerem až po nějaké době

Co si budeme nalhávat, děti chtějí mít své rodiče pro sebe a nezřídka se nesmíří s tím, když do jejich života vstoupí cizí muž nebo žena. Pokud jste se zamilovali, pak vás čeká seznámení dítěte s novým partnerem. Mějte na paměti, že byste měli dát dítěti dostatek prostoru, aby se sžilo s tím, že už nejste s jeho tatínkem či maminkou. Na druhou stranu nečekejte na to, až se dítě osamostatní. Později byste mohli mít pocit, že jste se ratolesti obětovali a budete zaskočeni, až s vámi nebude chtít trávit čas. Řiďte se proto následující radou: nenechte si dětmi mluvit do svého vztahu, ale berte na ně ohledy.

  Pokud se vám nedaří nikoho najít, vytrvejte a seznamujte se na seznamkách. I po několika nevydařených pokusech to nevzdávejte. Ne každému se poštěstí nalézt nového partnera hned napoprvé.

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru