Mějte oči otevřené, lidé se nemění

Začali jste čerstvě randit s novým protějškem a jste v sedmém nebi? Neusínejte na vavřínech a všímejte si detailů. Jsou nějaké vlastnosti, které vás vyloženě obtěžují a svou vám proti srsti? Svůj budoucí vztah rozhodně zvažte.

Proč si všímat detailů?

Třeba vám to takto z prvopočátku přijde hloupé. Přesto je obezřetnost na místě. Nepřivírejte oči tam, kde se vám ježí chloupky na krku. Lidé se mění jen kvůli sobě, nikoli kvůli ostatním. Proto nepředpokládejte, že vám nevyhovující vlastnosti mávnutím proutku zmizí. Nezmizí.

Důvod k rozchodu

Některé studie dokonce uvádějí, že prvotní nevyhovující chování jsou později důvodem, proč se pár rozchází. Zlozvyky, které vám tolik drásají nervy, postupně s časem rostou. Jde sice o stále stejný problém, ale ve vašich očích naroste do obřích rozměrů.

Zkuste to dohodou

Než vztah pošlete k ledu, zkuste si to vyříkat. Možná vás druhá polovička překvapí a na změně zapracuje. Možná narazíte na nedokonalost, která skutečně vadí i vašemu protějšku. Neváhejte taktně vysvětlit své pocity z chování, které vás tolik popuzuje.

Co může být tím velkým problémem?

Skákání do řeči

Irituje vás, když vám lidé skákají do řeči a nenechají vás domluvit? V podstatě vám tím dávají najevo, že je váš názor až tolik nezajímá. Dělá to i vás protějšek? Zamyslete se nad tím, zda dokážete takové chování pravidelně snášet.

Sprosté vyjadřování

Je jedno, zda se váš protějšek baví se svým nadřízeným, s vámi nebo se svými přáteli, vždy za každým slovem padne obhroublý výraz. Nebudete se za svého partnera stydět, až ho představíte rodičům nebo spolu vyrazíte do společnosti? Představte si, že sedíte v divadle a po oznámení pauzy se ozve: “Ty vole, to bylo fakt hustý, ty vole!”

Nedochvilnost

Dokážete se při každé návštěvě svým blízkým omlouvat, protože vašemu protějšku termíny a časy nic neříkají? Nebude vám vadit, že o velkolepé začátky na akcích vždy přijdete, protože partner chodí všude permanentně pozdě?

 

Existují vlastnosti, které zničily vztah vám?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru