Milujte se, množte se a plaťte alimenty

Udivuje mě, kolik mužů (otců) zanedbává své děti tím, že jim nevěnují čas. Nejsem jedna z těch, která by muže házela do jednoho pytle, ale momentálně musím vycházet z vesnických měřítek. Zaráží mě, že veškerá starost otců o dítě končí u jeho reprodukce. Jasně, odnosit, porodit a popřípadě kojit dítě musí žena. Nooo, a chlap si asi řekne: “Nespala už rok, těch 17 už přežije.”

V lepším případě od vola odejdete, protože než s volem, co vám nepomůže, můžete být sama a vyjde vás to nastejno – a ještě nemusíte nahánět jeho trenky zastrčený za gaučem a fusekle pod polštářem.

Řeknete si, že jsou na tom ženy hůř, tak ty trenky za gaučem nějak zkousnete a když se poštěstí, fusky přežijete. Pak je mezivarianta. To je, že vás paradoxně vyhodí on, protože mu nedáváte dostatek prostoru pro pivo a kamarády.

Když přijde na placení alimentů, najednou se hrnou výmluvy typu: “Pivo mi ty peníze vypilo; Měl jsem je pro tebe, ale shnily společně s fuskou pod polštářem,” nebo obdobný výplod. Takový člověk nemá potřebu vídat své dítě, za to má potřebu o něm mluvit – jak je šikovné, co všechno umí, že je chytré a bystré.

Kamarádi budou směrem k otci obdivně přikyvovat. Otec už ale neřekne, že zásluhu na dokonalosti jeho dítěte je matka, která mu denně věnuje čas, energii, vlasy, nehty, mozek a mládí. Ještě aby ano, má moc práce s tím matku očernit na všech frontách, protože chudák za jejich vztahu nemohl na pivo každý den, ale jen obden.

A neděste se. Já žiju na vesnici, takže tady je pivo něco jako pro africké děti voda a pro otce (ne všechny samozřejmě) děti něco jako pro ženy žiletky – jednou za čas je potřeba si s ní “potykat,” aby se neřeklo a lidi vás nepomluvili, ale pak jí rychle vrátit na své místo.

No, s tou žiletkou to není úplně dobrý příklad. Kdyby se to vztahovalo na mě, nebyla by to pravda. Za posledních 6 týdnů jsme se s žiletkou nepotkaly a paradoxně posledních 6 týdnů jsem se od Ley hnula, jen když jsem jela na výlet do lékárny. To máte tak. S Panem X (můj EX – partner) jsme se domlouvali na tom, že si dceru vezme na víkendy. Jen jsem se zapomněla zeptat na kdy to tak vidí – stačil by vědět aspoň rok. Tak čekám, na ten víkend i na ty alimenty.

Bůh to měl vymyšlené hezky: “Milujte se a množte se.” Jenže to moc nedomyslel, ale budiž mu odpuštěno. Měl moc práce s chlebem a vínem.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru