Nejčastější problémy s vlasy: Jak jim lze předcházet?

Říká se, že vlasy jsou naší vizitkou a odrazem toho, jak o sebe dbáme a pečujeme.  Také jsou ovšem zrcadlem našeho zdravotního a psychického stavu. Jaké jsou ale nejčastější problémy s vlasy a jak jim můžeme předcházet?

Polámané vlasy bez života

Časté barvení, odbarvování, fénování, žehlení či trvalá mají dříve nebo později za následek poničené a polámané vlasy. V takovém případě je třeba si uvědomit, zda nám všechny experimenty za to opravdu stojí. Barvy na vlasy se vždy dají nahradit hennou nebo je jim nutné dát speciální péči a vybírat vlasovou kosmetiku zaměřenou na barvené vlasy. „Osobám s pravidelně barvenými vlasy bych doporučila řadu Color Glow, která je speciálně vyvinuta tak, aby zachovávala odstín a lesk barvy a zároveň je jemně čistila. Co se týče samotného barvení, je vždy lepší chodit do salonu, kde jsou používány kvalitní barvy na vlasy, než experimentovat doma,“ říká vlasová expertka Renáta Gacková. Pokud denně fénujeme a žehlíme, není od věci v drogerii pořídit sérum na ochranu vlasů před vysokými teplotami nebo alespoň nenastavovat nejvyšší teplotu a jednou za čas vlasům ulevit a nechat je uschnout tak, jak jsou.

Mastné vlasy

Rychle se mastící vlasy trápí obrovské procento ženské i mužské populace. Mnohdy za nimi však stojí pouze nesprávná životospráva či nevhodná kosmetika. Oboje se přitom dá vcelku lehce napravit. „Ženy i muži s rychle se mastícími vlasy mají většinou obavy, že každodenním mytím, které tato lapálie vyžaduje, vlasy ničí. Ocitají se tak v uzavřeném kruhu, ze kterého není úniku. Buď budou mít vlasy mastné, nebo naopak zničené a vysušené. To ovšem není nezbytně pravda, stačí zvolit vhodnou vlasovou kosmetiku. Takovou, která vlasy šetrně myje, plně respektuje přirozenou rovnováhy pokožky hlavy a vlasy zároveň hydratuje. Zákazníkům doporučuji řadu Every day vlasové kosmetiky Nouvelle, která je vhodná pro citlivou pleť, působí antibakteriálně a o vlasy pečuje,“ dodává Gacková. Spolu s každodenním mytím je třeba myslet i na speciální výživu, kterou bychom vlasům měli dopřát. Samozřejmostí jsou hydratační masky a výživné oleje, které nanášíme pouze na spodní polovinu vlasů, abychom zbytečně nedráždili vlasovou pokožku.

Roztřepené konečky

Roztřepené konečky většinou vznikají v důsledku dvou věcí. Jedna z nich je již zmiňované používání žehliček na vlasy bez ošetření ochrannými oleji. A ta druhá nepravidelná návštěva kadeřnice. Vlasy bychom měli zastřihovat alespoň jednou za cca šest týdnů. Bez tohoto zákroku nikdy nedosáhneme krásné, zdravé a husté kštice, po které tolik toužíme. Jako ve všem, i zde však hraje roli skladba našeho jídelníčku. Do něj je třeba zařadit větší množství luštěnin, ryb, ořechů a samozřejmě zeleniny.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru