Nelíbí se vám první polibek? Vztah raději ukončete

I když se to může zdát jako banalita, první polibek je pro mnohé nové páry rozhodující. Pokud nesplňuje očekávání, vztah dříve nebo později skončí. A tentokrát za to může většinou žena.

Ženy kvůli špatnému líbání vztah raději ukončí

Právě pro ženy je první polibek rozhodující. Pokud není podle jejich představ, vztah raději nerozvinou, i když je jim muž sympatický. Rty a jazyk totiž obsahují velmi bohaté nervové zakončení. Prožitek z líbání je tak pro člověka velmi intenzivní.

Kromě toho líbání způsobuje v těle mnoho neurochemických reakcí. Při líbání se do krevního oběhu vyplavuje takzvaný hormon lásky, označovaný jako oxytocin. A pro zvýšení sexuálního apetitu se uvolňuje testosteron.

Příliš mnoho slin první polibek zničí

Jenže pokud není polibek podle představ, prožitky nejsou. Mezi nejčastější hříchy mužů podle žen bývání líbání ve stylu žáby, kdy muž až příliš otevírá při líbání svá ústa, nebo nedokáže své sliny udržet na uzdě. Některé ženy se také necítí příliš dobře, pokud muž má hned při prvním polibku erekci a přitisknutím to dává najevo.

V tuto chvíli se pro ženy vytrácí jakákoli romantika. Naopak u homosexuálů je erekce při líbání spíše žádoucí a naopak její absence vyjadřuje časté nesympatie vůči protějšku a také pochybnosti o sexuálním zaměření.

První polibek tak může rozhodnout o všem, i když jeho nedokonalost může zapříčinit i velká nervozita. Mělo by proto k němu dojít v okamžiku, kdy jsou oba partneři skutečně uvolnění a na první polibek i připravení.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru