Nepodceňujte první rande – připravte se na něj!

Na první rande jdeme plni očekávání, ale i obav, jak to dopadne. Každý by chtěl udělat dobrý dojem, zvlášť pokud protějšek splňuje naše představy. První rande byste proto neměli podcenit, protože nikdy nevíte, zda se z toho nevyklube nový vztah. Důkladně se na něj připravte a rozmyslete si několik věcí.

 

Jaké vybrat místo ke schůzce?

 

Vždy pozvěte protějšek na nějaké otevřené místo, kde se s vámi bude cítit v bezpečí. Ideální na popovídání je kavárna a na procházku městský park. Pokud nejste příliš výřeční, navrhněte kino nebo divadlo, kde není tolik prostoru pro hloubkový rozhovor. Počítejte ale s tím, že se toho o protějšku moc nedozvíte. Zamyslete se, zda nemáte nějak společný koníček a vyrazte například na výstavu do galerie, do botanické zahrady nebo do ZOO. Důležité je, abyste se oba dva cítili na schůzce dobře.

 

O čem se budete spolu bavit?

 

Snad nejpalčivější je otázka, o čem se budete s protějškem bavit. Pokud jste se seznámili přes internet, nejspíš jste na sebe už něco prozradili. Témata mohou být různá, ale neutrální. Vybírejte taková, díky kterým se o druhém něco dozvíte. Nezapomeňte mluvit i o sobě a předejděte situaci, kdy by se váš partner mohl cítit jako na výslechu nebo z vás naopak cítil sebestřednost. Přichystejte si v hlavě pár záchranných témat, kdyby nastalo ticho. Nemluvte o svých bývalých vztazích ani o vašich současných problémech.

 

Udělejte dobrý dojem

 

Zejména dámy dokážou zpřeházet celý svůj šatník, dokud nevyberou ten správný model. Zvolte takové oblečení, které bude v souladu s místem, kde se máte sejít. Něco jiného si vezmete do divadla a něco jiného na výlet po okolí. Buďte maximálně upraveni, aby protějšek ocenil to, že jste si dali se svým vzhledem záležet a že jste zvyklí o sebe pečovat. Ženy by to neměly přehánět s líčením, aby nezakrylo jejich přirozenost. Pomyslnou třešničkou na dortu bude nějaký svůdný parfém.

 

Věnujte protějšku pozornost

 

I když partner ze seznamky není podle vašich představ, věnujte mu svou pozornost a nepohrávejte si s mobilem ani znuděně nezívejte. Vypněte si vyzvánění, aby vás nic nerušilo. Nebuďte myšlenkami jinde, udržujte oční kontakt a přiměřeně reagujte na to, co vám protějšek právě sdělil. Neměňte téma bez jakékoliv reakce na téma předešlá. Nepřerušujte druhého ani ho neopravujte. Zejména muži by neměli házet letmé pohledy na servírky nebo ženy kolem.

 

Polibek: ano nebo ne?

 

Zvažujete, že dáte protějšku na první schůzce polibek? Měli byste oba dva cítit, že o něj stojíte. Neměla by nastat situace, že se odhodláte k polibku a druhá strana uhne stranou. Jestliže jste si jisti, že polibek by mohl být příslibem něčeho dalšího, co chcete oba, přímo se zeptejte: „Smím tě políbit?“ Pro začátek stačí obyčejný polibek. Francouzského polibku se mohou někteří zaleknout. Nechte si ho na další schůzky.

 

První rande je něčím, na co možná budete vzpomínat celý život. Zvlášť pokud proběhne s osobou, s kterou navážete intimní poměr či vážný vztah. Zvažte, kde by měla schůzka proběhnout a dobře se na ni připravte. Neponechávejte nic náhodě, protože nikdy nevíte, jestli nejdete na rande se svou osudovou láskou.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru