Pánské tepláky jsou ideální pro letní i zimní sporty

Vybírejte podle materiálu, funkčnosti i prodyšnosti

Nedílnou součástí sportovních aktivit je také odpovídající oblečení, které mohou zastupovat i pánské tepláky. Ty v kombinaci se sportovním tričkem a mikinou vytvářejí velmi oblíbený komplet pro rozmanité druhy sportů. Otázka však nastává v případě, kdy si nejste jisti, jak konkrétně při výběru sportovního oblečení postupovat. Na co se zaměřit, aby výsledek byl opravdu skvělý?

Materiál na prvním místě

Snad nejdůležitějším prvkem při výběru sportovního oblečení je materiál. U tepláků je třeba se rozmyslet, k jakému účelu a v jakým teplotních podmínkách je budete nejčastěji využívat. Pokud hledáte kousek, který vás dokáže zahřát, je třeba se poohlédnout po odpovídajících hřejivých termo materiálech.

V případě, že naopak toužíte po vzdušném kousku třeba pro jarní běhání, měl by tomu opět materiál odpovídat. V takové chvíli totiž spíše sáhnete po lehkém kousku, který se bude pyšnit třeba i postranním vzdušným lemováním. V každém případě je důležité, aby tepláky byly schopné skvěle absorbovat a odvádět pot. Jedině tak budete mít jistotu, že pro vás sportování bude i nadále přínosné.

Pánské tepláky vhodně kombinujte

Pokud potřebujete plnou sportovní výbavu, určitě vám samotné tepláky stačit nebudou. Lze proto doporučit je vhodně kombinovat s dalším sportovním oblečením. V takovém případě sáhněte nejlépe po funkčním tričku nebo tílku. Tyto kousky bývají charakteristické tím, že jsou ultralehké a velmi prodyšné. Navíc pokud se v nich zapotíte, pyšní se svoji rychleschnoucí funkcí. Díky tomu tak v propoceném a mokrém oblečení nezůstáváte déle, než je skutečně potřeba.

V chladnějších měsících se poté navíc můžete poohlédnout po funkční mikině. Ta disponuje prakticky totožnými vlastnostmi jako výše uvedené tričko, pochopitelně vás však o něco více zahřeje. Pokud sháníte oblečení pro zimní měsíce, volte termo trička s dlouhým rukávem, které vám umožní věnovat se oblíbeným sportům i tehdy, kdy teploty spadnou pod bod mrazu.

Pokud byste rádi tepláky nosili jen na doma, máte výběr podstatně jednodušší. Spoustě Čechů nedělá problém být doma prakticky v čemkoliv.

V kamenné prodejně i na internetu

Pánské tepláky jsou v současné době velmi široce dostupné. Můžete si tak sami vybrat, zda si je objednáte od internetových prodejců nebo vsadíte na osvědčené kamenné prodejny. Každá varianta má pochopitelně své výhody i nevýhody. Zatímco v kamenné prodejně si můžete tepláky nejprve vyzkoušet, u internetového obchodu zase naopak oceníte rychlost dodání a nenáročnost nákupu. Nemusíte si tak pro nakupování vymezit určitý čas.

Pokud se pro objednání sportovních tepláků přes internet rozhodnete, určitě pečlivě zvažte velikost. K tomu vám ve většině případů pomohou přiložené velikostní tabulky. Stačí tak změřit obvod svého pasu a případně boků a rázem víte, po jaké velikosti máte sáhnout.

Značkové nebo neznačkové?

Možná i vy přemýšlíte, zda zvolit raději pánské tepláky ověřených velkých značek nebo klidně sáhnout po nějakém levnějším kousku. Obecně se dá říct, že na značku vůbec nemusíte brát zřetel, pokud nechcete. Mnohem lépe uděláte, když se spíše zaměříte na funkčnost daného kousku, na materiál a způsob zhotovení. Přesvědčte se, že se jedná o kvalitně ušitý kousek, který vydrží nejen jednu sezónu.

A kromě výše uvedených aspektů se u pánských tepláků vyplatí přemýšlet o střihu a uspořádání kapes. Všímejte si proto, zda tepláky kapsy mají a případně kolik. Někteří výrobci zhotovují pánské tepláky s takzvanou vnitřní kapsou, která je umístěna na vnitřní straně tepláků. Jedná se o perfektní úložný prostor například pro mobilní telefon nebo klíče, pokud plánujete tepláky využívat třeba na běhání. V takové chvíli totiž s sebou typicky nechcete nosit velké množství věcí a taková kapsa vám usnadní život.

A tepláky nemusí sloužit jen ke sportu. Někteří muži si tepláky vezmou i na jejich první rande.

Komerční sdělení

Nastavení Cookies
Přejít nahoru