Prvotním měřítkem obvykle bývá fotka. Jsme vizuálně založení a je pro nás snazší soudit knihu podle obalu. Ale možná děláte chybu! Podle jakých dalších měřítek byste si partnera (ne)měli vybírat?

Takhle ne

Fotografie

Jak už jsme zmínili na začátku, fotografie by rozhodně neměla být směrodatným měřítkem. Žijeme v době photoshopů a téměř neomezených možností. Fotografie jsou nejen leckdy nevěrohodné, ale ani vám o protějšku nic podstatného neprozradí.

Společné oblíbené

Možná pátráte po co největším množství společných oblíbených věcí. Oblíbený film, oblíbené jídlo, oblíbené pití, oblíbené místo, oblíbené zvíře… Nehledejte partnera, který je stejný jako vy. Vy už takové osoby ve svém životě máte. Říká se jim přátelé. Ti obvykle splňují tyto parametry. S partnerem, který je stejný jako vy, byste se brzy nudili.

Koníčky

S koníčky je to podobné jako v předchozím bodu. Najděte si jeden či dva společné koníčky. Ale nemějte všechno stejně! Brzy byste se cítili jako v kleci, protože byste spolu dělali úplně všechno.

Takhle ano

Životní postoje

Životní postoje partnera by vás naopak měly velmi zajímat. Jaký má názor na to či ono? Jaké jsou jeho životní hodnoty, kam je ochotný se posunout? Až budete znát odpověď na tyto otázky, zjistíte, zda jste na tom stejně či nikoli. Rozcházejí-li se životní postoje partnerů, není to dobré.

Budoucnost

Kam partner směřuje? Čeho chce dosáhnout? Jsou to důležité otázky. Pokud váš protějšek plánuje procestovat svět s batohem na zádech a vy si představujete domeček a rodinu s pejskem, nejspíše se neshodnete.

Náboženské vyznání

Ač se většina z nás řadí do skupiny ateistů, jsou i věřící. A nejde jen o křesťanství. Nezapomínejte také na islám, buddhismus, hinduismus nebo husitskou víru. Každý, kdo v něco věří, má své potřeby a své představy o životě. Dokážete je respektovat?

 

Nyní už víte, podle čeho si vybírat či nevybírat partnera.

Yellobar

Napsáno

Yellobar

Yellobar.com je seznamkou pro vážný vztah. Je zdarma, žádné měsíční ani registrační poplatky. Vyrobeno v České republice.