Pozor na falešné profily na seznamkách

Internetové seznamky skrývají řadu výhod i úskalí. Pomáhají vám v seznámení, ale narazit na nich můžete na falešné profily. Tzv. fake profily se vyskytují nejen na seznamkách, ale i sociálních sítích. Možná i vy si píšete s někým, kdo si založil falešný profil, a ani o tom nevíte. Jakým způsobem poznáte, že na druhé straně sedí podvodník?

 

Falešné profily zakládají lidé s nedostatkem sebevědomí

 

Falešné profily mohou být celé smyšlené nebo mají klamnou fotografii. Kdo a proč vlastně zakládá tyto profily? Nejčastěji za těmito profily stojí osoby, které jsou nespokojené se svým životem a vzhledem a nedokážou se žádným způsobem seznámit. Mějte se na pozoru, pokud je na fotografii až nápadně pohledný muž či žena s dokonalou postavou. Může jít o stáhnutou fotografii z internetu, na které je pro vás neznámá modelka nebo sportovec.

 

Nenechte se oklamat líbivými fotografiemi!

 

Bohužel mnoho lidí na takové profily „slyší“. Nechávají se unášet opojnými představami, že o ně projevil zájem takový zajímavý a přitažlivý protějšek. Buďte nohama pevně na zemi a upřímně si odpovězte, zda by vás takový člověk skutečně v běžném životě oslovil. Nenechte se unést prvotním nadšením a zkuste vyhledat např. přes Google obrázky, zda se fotografie protějšku nenachází na jiném serveru, který nemá se seznamováním nic společného.

 

Za falešnými profily se schovávají lidé hledající zábavu

 

Jsou však i takoví lidé, kteří dávají nejen falešnou fotografii, ale celý jejich profil je jeden velký klam. Záměrně uvádějí mylné informace o svém bydlišti, věku, vzdělání, zájmech a povaze. A proč to vlastně tito lidé dělají? Kromě toho, že mohou mít nízké sebevědomí, mohou také trpět poruchou osobnosti. Většinou si ale falešné profily zakládají z nudy a nedostatku zábavy. Leckdy mají založených více profilů. Takoví lidé ale nemají v úmyslu se s nikým scházet a stačí jim pouze chatování.

 

Buďte i vy féroví!

 

Nenechte se zmást podezřele líbivými profily a nestaňte se nástrojem zábavy pro psychicky nevyrovnané uživatele. Buďte na internetových seznamkách obezřetní a chtějte vidět fotografie z jejich života. Řiďte se pravidlem, že lepší je toho o sobě vyzradit méně než více. I vy sami buďte k druhým upřímní a nedělejte se na seznamkách lepšími. Pravda stejně vždycky vyjde najevo. Mějte se rádi takoví, jací jste. Přece nechcete, aby protějšek prožil na schůzce zklamání a vyčetl vám, že jste mu v mnoha věcech lhali.

 

Registrujte se raději na placené seznamce

 

A jak předejít tomu, aby vás nenapálili cizí lidé na seznamkách? Registrujte se na online seznamky, kde administrátoři ověřují uživatelské profily. Vhodné jsou také seznamky s jednorázovým vstupním poplatkem. Podvodníkům se většinou nechce za nic platit, proto se vyskytují hlavně na komerčních seznamkách, které jsou zdarma. Pokud to tedy myslíte se seznámením vážně, raději do seznámení investujte nějakou tu korunu!

 

Nechcete seznamkám nic platit? Pak se musíte smířit s tím, že na falešné profily můžete skutečně narazit. Někdy vás může protějšek schovávající se za fake profilem přemlouvat k tomu, abyste mu půjčili peníze. Nenechte se zmást srdceryvnými příběhy a naslouchejte své intuici. Jestliže se vám na dotyčném nebude cokoliv zdát, nahlaste jeho profil administrátorům a přestaňte s ním komunikovat.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru