Příběh: Když se ženy potkají na školním srazu

Včera se konal třídní sraz se střední. Byl to skvělý večer. Klasicky jsem držela basu se svou parťačkou Kájou, protože vůbec nejsme v kontaktu běžně během celého roku. Kája je svobodá matka pěti psů a já svobodná matka Leontýny. Klasicky jsme řešily jejich vývoj a výchovu. Kája to měla jednodušší s plenama, protože žádné pro své “děti” nepotřebovala, tak ušetřila. Já zase usětřila na svých ponožkách.

S parťačkou jsem držela basu

Díky Bohu Lea po nich nikdy neprahla natolik, aby si je dávala k obědu nebo mi je schovávala po bytě. Kája nemá bohužel nikoho na střídavou (částečnou) péči – otec neznámý, takže i alimenty si platí sama. Paradoxně si platí víc než to, co dostávám v alimentech já. Měla bych to Panu X nenápadně nadhodit a nastínit situaci. Nějak mu šetrně sdělit, že jsem porodila dceru člověka, nikoli krysaříka. A že Lea projí víc než pytel granulí.

No, s Kájou máme hodně společného. I co se chlapů týče. Celkově máme podobnej vkus na to si nikoho nehledat a jako obvykle jsme pak došly k závěru, že být svobodná je pouze naše přesvědčení.Také jsme došly k závěru, že mimo tohle naše skvělé přesvědcění být svobodná, je to vlastněo tom, že se nedostaneme mezi lidi – děti, povinnosti, atd.

I při srazu jsem okukovaly muže

Seděli jsme všichni v pizzerii, kde zazněl nápad přesunout se do nějakého jiného podniku. S Kájou jsme věděly, že to je naše příležitost dostat se mezi lidi a okouknout terén potenciálních budoucích manželů. V tom klubu jsme byly asi 3 minuty. Za tu dobu se naskytli dva adepti. První byl hned na parketě před obrovskýma bednama, ze kterých se linul jakýsi druh muziky. Takovýto Tuc Tuc, ale víc drsnější. Pán vypadal, že má epileptický záchvat, ale prý to byl tanec. Navíc měril asi 165 cm, takže nic pro holky měřící nad 180 cm.

Druhého jsme zahlédly u stolu. Byl k nám zády. Jinak… Já ho zahlédla a upozornila jsem na něj Káju se slovy: “Koukej na tu prdel.” Pán měl možná 185 cm, ale už jaksi nepomyslel na BMI index a velikost svých kalhot, které mu končili v půlce zadku. Jeho zadek připomínal horizontálně postavený hamburger bez masa – jen o hooooodně větší. Pak už si jen pamatuju úprk směrem k východu.

Hledat chlapa na srazu? To raději jít na párek v rohlíku

Za tento zážitek jsme ještě při vstupu zaplatily 30 Kč. Mohly jsme ušetřit a jít na párek v rohlíku, ale chybama se člověk učí. Kája nakonec odjela ještě před půlnocí. Vymlouvala se na něco o práci, přitom jela shlédnout pátou sérii Přátel, kterou viděla přinejmenším 10krát a nechtěla přiznat fakt, že jako svobodná matka krysaříků má druhý den své povinnosti – především zkontrolovat stav svých ponožek.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru