První jarní paprsky vábí k procházkám. Kam se vydat se svou láskou?

 

Vábí vás první jarní paprsky k procházce a přemýšlíte, které místo byste se svou láskou navštívili? Možností je několik, ať už ve vašem bezprostředním okolí či v dojezdové vzdálenosti. Vydat se můžete i do vzdálenějších koutů naší země a spojit procházky s pobytem ve wellness hotelu. Pokud si chcete jaro užít a dokázat si pod rozkvetlými stromy svou partnerskou oddanost, kam jít?

 

Tip č. 1: Průhonický park

 

Průhonický park se nachází pár kilometrů od Prahy a jeho prostředí posloužilo mnoha režisérům českých pohádek. Tento park se rozkládá na území 240 hektarů, v údolí říčky Botič. Doslova vybízí k romantickým procházkám a obdivovat v něm můžete zhruba 1 600 domácích a cizokrajných dřevin. Navštívit můžete také přilehlý zámek Průhonice a poté se můžete procházet po 40 km upravených cest.

 

Tip č. 2: Skryjská jezírka

 

Své kouzlo mají bezpochyby Skryjská jezírka na Zbirožském potoce v oblasti Křivoklátska. Po svých toulkách tímto krajem narazíte na dvě jezírka, která jsou od sebe vzdálena jen několik metrů. Nádherná přírodní scenérie se skalami v pozadí chytne za srdce každého z vás. Horní jezírko leží pod Skryjským vodopádem a Dolní jezírko mezi stromy. Narazit tu můžete na vydru, raka i ledňáčka.

 

Tip č. 3: Vyhlídka Máj

 

Pokud jste nikdy se svým partnerem nebyli na vyhlídce Máj, pak to musíte toto jaro napravit! Z této vyhlídky se vám otevře jedinečný pohled na řeku Vltavu, která protéká hlubokým skalnatým kaňonem. Vyhlídka Máj stojí na vysoké skále a dostanete se k ní po žluté turistické stezce z obce Teletín.

 

Tip č. 4: Chráněná krajinná oblast Labské pískovce

 

Milujete s partnerem turistiku? Vyrazte do CHKO Labské pískovce s úchvatnými soutěskami a kaňony, nad nimiž se tyčí pískovcová skalní města. Navštívit můžete Národní park České Švýcarsko nebo Tiské stěny. Nevynechejte vyhlídkovou plošinu Belveder, odkud se vám naskytne pohled na kaňon řeky Labe. Takřka povinnou zastávkou jsou soutěsky na říčce Kamenice.

 

Tip č. 5: Köglerova naučná stezka

 

Víte, jaká je nejstarší naučná stezka v Čechách? Odpovědí je Köglerova naučná stezka vedoucí Krásnolipskem. Na vaší procházce budete míjet různé informační tabule s poučnými texty, u nichž nechybí odpočinková místa pro občerstvení a relax. Délka stezky je 23 km a má celkem 39 stanovišť. Za zhlédnutí stojí rozhledna na Vlčí hoře i zřícenina hradu Krásný Buk. Na stezku se dostanete z náměstí v Krásné Lípě.

 

Tip č. 6: Labyrinty na zámku Loučeň

 

Na zámku Loučeň na vás čeká jedenáct zahradních labyrintů a bludišť, která jsou spojena naučnou stezkou. Zdaleka nejoblíbenější je tisové bludiště s dvěma rozhlednami. Vyčkejte na západ slunce a pokochejte se světelným labyrintem na zámeckém nádvoří. Pokud potřebujete načerpat novou energii, vydejte se do kamenného labyrintu se středovou tajemnou mohylou.

 

Tip č. 7: Drábské světničky

 

            Český ráj to na pohled – tohle si nespíš řeknete při pohledu ze skalní pevnosti Drábské světničky v Českém ráji. Vyjeví se vám z ní daleký výhled do okolní krajiny, neboť opevněné sídlo stojí až 141 metrů nad údolím. Tato pevnost je hojně navštěvována turisty a vysloužila si ochranu organizace UNESCO. Místo je volně přístupné po celý rok a nachází se 4 km od Mnichova Hradiště.

 

Vyrazte se svým partnerem na jarní procházku, výlet a túru a poznejte zajímavé lokality Česka. Upevníte tak svůj vztah, nasbíráte společné zážitky a nasajete do sebe jarní atmosféru!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru