První společné Vánoce

Vánoce jsou časem klidu a pohody. Chceme je strávit s těmi, které milujeme. Možná máte ale kolem žaludku takové zvláštní chvění, protože vás čekají s novým partnerem první společné Vánoce. Udělejte si je co nejhezčí a dohodněte se na jejich průběhu, aby nebyly zároveň vaše poslední!

 

Vánoce jsou o kompromisu

 

Vánoce by si měli užít oba partneři bez rozdílu. Zřejmě budete muset udělat nějaký kompromis. Koneckonců každý dodržujete jiné vánoční zvyky a možná každý jíte jiná jídla a sledujete jiné pohádky a filmy. Než nastanou Vánoce, sedněte si s partnerem a popovídejte si, jakou má o nich představu. V této chvíli nastává vhodný čas, abyste si stanovili společná pravidla, která budete dodržovat i příští vánoční svátky.

 

Jakým způsobem strávíte Vánoce?

 

Než se začnete předhánět a dohadovat, které pohádky jsou nejlepší, promluvte si o tom, zda budete trávit Vánoce sami, společně u rodičů nebo každý zvlášť se svou rodinou. Pokud již bydlíte sami, nabízí se, že své první svátky strávíte spolu a uděláte si slavnostní a zároveň romantický večer. Koneckonců další sváteční dny můžete obejít své rodiče a vynahradíte jim to, že jste s nimi nebyli na Štědrý den.

 

Mějte na talíři to, co máte rádi

 

Zamýšlíte se nad tím, co budete mít na talíři? Řekněte si, bez jakého jídla se neobejdete a co byste oželeli. Ale kdo říká, že vy si nemůžete dát řízek a protějšek kapra? Pokud jste každý zvyklý na bramborový salát od svých rodičů, požádejte je, aby se s vámi rozdělili. V případě, že budete o svátcích u jedněch rodičů, budete se muset přizpůsobit tomu, co jedí oni, popřípadě můžete přinést na ochutnání i něco svého.

 

Domluvte se, jak drahé koupíte dárky

 

Co si dát pod stromeček? Předejděte nemilému překvapení, kdy vám dá partner drahý dárek a vy jemu jen maličkost. Stanovte cenovou relaci a vezměte ohled na protějšek s nižší výplatou. Domluvte se také na tom, jaké dárky dáte rodičům a příbuzným, za kolik peněz a zda jim dáte dárky za oba nebo každý za sebe. Jestliže si budete dárky otevírat před nějakou návštěvou, nepřiveďte protějšek do rozpaků spodním prádlem nebo erotickými hračkami.

 

Vytvořte si vlastní zvyky

 

Dodržujete vy a váš partner nějaké vánoční zvyky? Nejspíš narazíte na to, že každý máte rádi jiné tradice. A právě v takovém okamžiku nastává čas, abyste se s tradicemi sladili a naplánovali si je dopředu. Zachovejte nejoblíbenější zvyky, abyste byli oba spokojeni. Berte první společné Vánoce jako nový začátek. Co takhle založit si nějaké vlastní tradice? Navrhněte procházku po zmrzlé krajině, návštěvu kostela, společné zdobení stromku nebo sledování vánočního filmu.

 

Ne vždy to půjde podle plánu

 

Může se stát, že Vánoce neproběhnou podle vašich představ, i když jste si je naplánovali do posledního detailu. Nedělejte si z toho hlavu, koneckonců život je rozmanitý a přináší nám do cesty různé situace. Možná na ně budete vzpomínat s úsměvem a vyprávět časem o nich svým dětem. Buďte vděčni za to, že jste spolu, že tvoříte šťastný pár a nechte se překvapit, co vám vánoční svátky přinesou.

 

Užijte si první společné Vánoce, ať už budou jakékoliv. Vychutnejte si blízkost toho druhého a nenechte si svátky nikým ani ničím pokazit. Přejeme vám pohodové Vánoce plné lásky a společných prožitků!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru