Rady, jak nezkazit rande s novým partnerem

Na schůzku s novým partnerem jdeme s určitými obavami. Záleží nám na tom, abychom na něj udělali pozitivní dojem a třeba ho viděli i v budoucnu. Mnoho lidí se proto obává toho, aby rande nepokazilo a neodradilo protějšek od dalšího shledání. Pokud vás čeká schůzka s novým partnerem, přečtěte si rady, co dělat proto, aby dopadla na jedničku!

 

Vyberte správné místo

 

Na místě schůzky dost záleží. Vyberte takové místo, které je klidné a kde si budete moct příjemně popovídat. Zapomeňte na bary a kluby a raději pozvěte protějšek do útulné kavárny nebo restaurace. Myslete na to, co má váš protějšek rád a co ho baví. Není vegetarián? Má rád víno? Pije kávu? Pokud si nejste místem jisti, domluvte se společně, kde a jak by mohla vaše schůzka proběhnout.

 

Udržte si tajemnou tvář

 

První rande je sice od toho, abyste se lépe poznali, ale neměli byste hned vyprávět svůj životní příběh a neprobírat své nevydařené vztahy. Buďte pozitivní, bavte protějšek veselými historkami a nevychloubejte se svým majetkem ani pracovní pozicí. O takových věcech si pohovořte až tehdy, až si k sobě najdete cestu a rozhodnete se společnými silami vybudovat nový vztah.

 

Partnera do ničeho nenuťte

 

Držte se pravidla, že protějšek do ničeho nenuťte. Nemá rád sport? Neberte ho na tenisové kurty, na kolo ani na kolečkové brusle. Nemá rád pokrmy, co vy? Nepřemlouvejte ho, aby ochutnal z vašeho talíře nebo aby si objednal to samé. Ani vy sami se nenechte do ničeho nutit, zejména ne do alkoholu, po kterém se rychle dostanete do „nálady“. Snažte se protějšek co nejlépe poznat, abyste předešli případnému faux pas.

 

Kdo bude platit na první schůzce?

 

Sluší se to, aby na první schůzce zaplatil útratu muž. Pokud jste muž, pozvěte ženu do takové restaurace, která odpovídá vašim finančním možnostem. Dejte si pozor na příliš luxusní podniky. Žena by mohla nabýt dojmu, že jste majetný, a vy nebudete vědět, zda s vámi není kvůli penězům. Jestliže jste žena, nezapomeňte muži za pozvání poděkovat, ale nemusíte se kvůli tomu cítit muži zavázána.

 

Nemějte přehnaná očekávání

 

Na rande mnohdy jdeme s tím, že by z toho mohl vzniknout nový vztah. Neupínejte se však příliš na to a nahlížejte na schůzku tím způsobem, že strávíte s protějškem příjemné odpoledne nebo večer, a když to dobře dopadne, možná se uvidíte i podruhé. Máte pocit, že protějšek splňuje většinu vašich požadavků a nechcete to pokazit? Zaměřte se nejen na pozitivní vlastnosti partnera, ale rovněž na jeho slabé stránky. Buďte realisté a připravte se na to, že rande může skončit pouhým přátelstvím.

 

Konverzujte sebejistě

 

Nejste si v konverzaci příliš jisti a jste spíše rozeným posluchačem? I váš protějšek se o vás bude chtít něco dozvědět. Připravte si témata, o kterých se budete bavit. Zbavíte se tak nervozity při vymýšlení témat, až budete spolu. Klaďte partnerovi vhodně zvolené otázky nebo zajděte na první rande do kina. Možná máte ten dojem, že už vás protějšek neposlouchá, protože jste na něj vychrlili dost informací. V takovém momentě ho nechte, ať poví něco o sobě.

 

Připravte se dobře na první rande, ale nemějte přehnané sebevědomí. Vyberte restauraci, v které se budete oba cítit dobře. Oblečte si pohodlné oblečení a dámy – nebuďte vyzývavé. Nikdy nechoďte na první rande pozdě, neboť to něco vypovídá o vaší spolehlivosti. Jestliže přeskočí ona pomyslná jiskra, nepřestávejte se scházet a utužujte váš nově vzniklý vztah. Třeba jednoho dne přeroste v manželství.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru