Díky internetu se mohou seznámit i lidé, kteří jsou stydliví nebo časově zaneprázdnění. Jenže i oslovení náhodných kolemjdoucích nebo návštěvníků baru má své kouzlo. Nastává tedy otázka: seznámit se ve skutečnosti nebo na internetu? Zkusme si na ni právě teď odpovědět!

 

Internetové seznamky jsou plné mladých lidí

 

Zatímco v minulosti se lidé seznamovali na různých společenských a kulturních akcí, současná mladá generace dává přednost seznámení přes sociální sítě a online seznamky. Je to dáno hlavně tím, že mladí lidé raději sedí u internetu, než aby vyrazili do společnosti a komunikovali se svými vrstevníky. Pro někoho je navíc seznamování tváří v tvář noční můrou a bojí se odmítnutí.

 

Proč jsou online seznamky takovým hitem?

 

Online seznamky jsou oblíbené z toho důvodu, že je můžete využívat v jakoukoliv denní dobu, můžete se na nich svěřit s tím, co hledáte a jakého požadujete partnera. Když se vám někdo na seznamce zalíbí, můžete ho ihned oslovit a případně se domluvit na první schůzce. Zároveň si můžete promyslet odpovědi na otázky, které vám protějšek pokládá. Předpokladem k úspěšnému seznámení je však aktivní jednání. Nečekejte na to, až vás někdo osloví a vezměte iniciativu do svých rukou!

 

Na co si dát pozor na internetových seznamkách?

 

Internetové prostředí ale nahrává ledajakým podvodníkům a k úniku z reality vlastního života. Pokud vám protějšek připadá při psaní ideální partner a zamilovali jste se do jeho fotografií, stůjte raději nohama pevně na zemi. Fotky mohou zkreslovat skutečnou podobu a obecně si toho druhého idealizujeme a necháváme se unášet svými představami. Realita však může být nakonec jiná a vás může potkat velké zklamání.

 

Osobní setkání nezatracujte!

 

Seznamování naživo je větší adrenalin. Můžete se setkat s odmítnutím, ale nenechte se tím odradit a zkoušejte to dál. Nejčastěji se lidé seznámí v zaměstnání, kde máte dostatek času poznat toho druhého a zjistit, zda je mezi vámi ta správná chemie a zda si máte o čem spolu povídat. Ke vzniku vztahu nejvíce přispívají různé služební cesty nebo firemní večírky. Až bude vaše firma pořádat nějaký teambulding nebo jinou akci, běžte na ni!

 

Jak oslovit osobu, která se vám líbí?

 

Pokud máte dostatek odvahy, můžete oslovit protějšek na ulici. A nezáleží na tom, zda jste muž nebo žena. Pro osloveného člověka je to velké překvapení, že ho na ulici zastavil úplně cizí člověk. Nezvěte protějšek hned na kávu a jděte na to „od lesa“. Zeptejte se ho na cestu, kolik je hodin nebo jakou dobrou restauraci by vám doporučil. Postupně můžete přejít na pozvání nebo požádat o telefonický kontakt.

 

Cestujete? Pak je to dobrá příležitost k seznámení!

 

Skvělým místem k seznámení je městská hromadná doprava. Při cestě do práce můžete zkusit navázat rozhovor s cestujícím naproti nebo vedle vás. Ale nikdy se nevnucujte, a pokud vycítíte, že s vámi dotyčný nechce komunikovat, přestaňte s tím. Hodně se usmívejte, neboť z vás bude vyzařovat pozitivní aura. Dívejte se protějšku do očí. A pánové – nezkoumejte tělesné proporce žen!

 

Seznámení ve skutečnosti má svá pro a proti stejně jako seznámení na internetu. Osobní kontakt a seznámení vám ihned napoví, jestli jste protějšek zaujali. Virtuální kontakt může být plný omylů a idejí, které se na první schůzce mohou rozplynout. Online seznamování určitě stojí za vyzkoušení, ale nezapomínejte ani na osobní seznámení. To vnese do vašeho života špetku dobrodružství.

Yellobar

Napsáno

Yellobar

Yellobar.com je seznamkou pro vážný vztah. Je zdarma, žádné měsíční ani registrační poplatky. Vyrobeno v České republice.