Seznamka zdarma nebo placená?

Při rozhodování, na jakou seznamku se zaregistrujete, hraje hlavní roli to, zda je placená nebo zdarma. Někdo je ochotný investovat do seznámení nějaké peníze, někdo naopak nechce finančně podporovat provozovatele seznamek. Uveďme si, jaké jsou výhody a nevýhody seznamek zdarma a za poplatek – obě varianty mají svá pro a proti.

 

 

Výhody seznamek zdarma

 

Seznamky zdarma skutečně slibují to, co deklarují: nezaplatíte na nich ani korunu. Jednoduše se na ně registrujete, nevyplňujete žádný osobnostní dotazník a máte okamžitě přístup ke všem profilům a fotografiím. Na těchto seznamkách naleznete mnohem více uživatelů, kteří hledají nezávazné seznámení. Nenutí vás, abyste vyplnili svůj profil a nahráli profilovou fotku. Vše je na vašem uvážení, kolik toho na sebe prozradíte. Uživatelský účet můžete kdykoliv smazat bez podpory seznamky. Tyto weby zdarma jsou určeny především lidem, kteří si nejsou jisti, jaký typ vztahu hledají a co od seznámení očekávají.

 

Úskalí neplacených seznamek

 

Seznamky bez poplatku ale mají i určité nevýhody. Na těchto seznamkách nejsou žádné doprovodné služby, například vyhledání ideálního partnera. Obtěžují vás na nich všudypřítomné reklamy a setkáte se na nich s neaktivními profily. Vyskytují se na nich rovněž falešné profily, za nimiž se skrývají znudění lidé nebo různí vtipálci. S tímto je nutné počítat a dávat si pozor, než někomu svěříte osobní informace a další fotky. Navíc je váš profil snadno dohledatelný. Prohlédnout si ho mohou všichni uživatelé internetu, kteří tak získají přístup k profilovým informacím a fotkám. Tím je narušeno vaše soukromí.

 

Výhody placených seznamek

 

Placené seznamky nabízejí mnoho služeb, které usnadňují seznamování. Respektují vaše soukromí a používají šifrování, aby vaše osobní údaje nebo konverzaci nemohl někdo zneužít. Dokážou vám doporučit vhodné protějšky, a to po vyplnění vstupního dotazníku. Máte na nich vyšší šance, že objevíte partnera na vážný vztah. Po zaplacení poplatku získáte VIP členství na příslušnou dobu. Úhradou tohoto poplatku dáváte najevo, že nehledáte nic povrchního. Profily jsou kontrolovány zaměstnanci seznamky a odhalují ty podvodné. Nevhodné uživatele můžete nahlásit a zablokovat si je.

 

Úskalí placených seznamek

 

Mezi placenými seznamkami mohou být i ty neseriózní. Vytvářejí falešné profily, které vám před zaplacením členství zasílají zprávy. Po úhradě členství vám pak přestanou tito robotičtí uživatelé psát. U některých seznamek se vám členství automaticky prodlužuje, tzn., že vám strhnou peníze z vašeho účtu. Důležité je proto číst recenze a zkušenosti ostatních uživatelů a nevěřit příliš zahraničním seznamkám. V neposlední řadě na těchto webech není registrováno tolik lidí a máte na nich užší výběr.

 

Kompromis mezi seznamkami zdarma a placenými

 

Nechce se vám za seznámení platit, ale zároveň vyžadujete určitou úroveň seznamky a jejích uživatelů? Zkuste vyhledat takový seznamovací portál, na kterém je vstupní poplatek. Ten může odradit potenciální podvodníky a vtipálky a naopak přiláká lidi, kteří jsou ochotni do seznámení jednorázově investovat a pak si užívat po neomezenou dobu všech služeb seznamky. Dále záleží jen na vás, zda si zaplatíte například zvýraznění profilu nebo posunutí inzerátu na přední pozice.

 

Seznamky zdarma a placené portály mají svá pozitiva a negativa. Vždy pečlivě zvažte, co od seznámení očekáváte, a dejte na zkušenosti ostatních uživatelů.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru