Seznamky jsou plné trollů. Jak je rozpoznáte?

Internet dává velkou moc, a to ze zahořklých lidí udělat krále. Tito uživatelé mohou často pod anonymními přezdívkami ostatní provokovat urážkami nebo nesouvisejícími komentáři. Dělá jim to obrovskou radost, především pak emotivní reakce, na které opět reagují provokací a urážkou. Obecně se tito uživatelé označují za tzv. trolly.

Pojem troll vychází ze severské mytologie. Ta označuje trolly za potomky obrů, kteří se většinou schovávají pod mosty a čekají na své oběti. Častou jsou hloupí. Jenže trollové se objevují nejen v pohádkách ale také v diskuzích pod zpravodajskými články, narazíte na ně i na seznamkách. Jsou mezi nimi nejčastěji muži. Ti se mohou vydávat i za ženy, aby si z ostatních mužů utahovali. Vybíjejí si tak vztek ze svých vlastních neúspěchů při seznamování. Jak je poznat?

Prvním znakem je to, že na vaše otázky při soukromé konverzaci budou odpovídat irelevantně. Příkladem může být, že se zeptáte, jak tráví večer? Jeho odpověď bude například: “Hrušky a jablka.” Tedy absolutně nesouvisející odpověď. To vás samozřejmě popudí a zeptáte se znova a zdůrazníte, jestli rozumí česky, odpověď přijde záhy a bude zní například: “Rajčata a papriky.” A v tom okamžiku byste měli zbystřit. S podobným uživatelem další konverzaci nerozvíjejte. Na Yellobar.com vám doporučujeme uživatele rovnou zablokovat, tuto funkci najdete na příslušném profilu konkrétního uživatele. Žádnou další zprávu již od něj nedostanete.

Troll kromě irelevantní konverzace také používá urážky. Často bude narážet na váš vzhled a utahovat si z něj, jeho fotka bude navíc podezřele dokonalá. Požádejte proto raději o dodatečnou fotku, kterou může uživatel odeslat přímo ve zprávě. Pokud se bude vykrucovat, opět konverzaci bez milosti ukončete.

Dalším znakem trolla je jeho gramatická nesprávnost. Troll se totiž vždy soustřeďuje na obsah nikoli na jeho gramatickou správnou. Špatný pravopis však musí mít souvislost buď s irelevantní odpovědí či urážkou. Nezapomínejte, že i mezi námi jsou dyslektici a dysgrafici. Ti za svůj pravopis nemohou. Gramatická nesprávnost však není úplně typickým projevem trolla. Občas se najde troll inteligentní, který je však o to více nebezpečnější, protože používá metod manipulace.Ten se vás bude naopak ze začátku snažit zaujmout a oplývat se vás lichotkami, teprve poté vyrukuje s útoky na vaši osobu.

A jak se vlastně těmto trollům bránit? Jediným bičem na ně je ignorace. Trollové na internetu ignoraci nesnáší a nebaví je a přesouvají poté svůj zájem na jiný objekt. Pokud na takového trolla narazíte, nezapomínejte jeho profil zablokovat ale také nahlásit.

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru