Sledujte na první schůzce gesta partnera a řeč jeho těla

Řeč těla a gesta o nás mohou vypovědět víc, než si myslíme. Odhalují naši nervozitu nebo naopak dostatek sebevědomí. Zejména na první schůzce můžeme svými pohyby a chováním naznačit protějšku, že se nám líbí nebo že nemáme zájem o další rande. Pokud vás ale protějšek zaujme, jak poznáte, že má o vás i on zájem? A co si o něm máte vlastně myslet?

 

Soustřeďte se na příchod protějšku

 

Již při samotném příchodu si můžete udělat představu, co protějšek v tu chvíli prožívá. Svěšená ramena svědčí obavy a potřebu cítit z vaší strany zájem. Příliš rychlé a krátké kroky hovoří o tom, že se na vás těšil, ale stále má v sobě určitý strach. Naopak vzpřímený postoj značí zdravé sebevědomí a pomalejší chůze rozvážnost. Ať už bude jeho příchod jakýkoliv, ukažte mu svou milou povahu a povzbuďte ho úsměvem. To mu pomůže zbavit se prvotní nervozity.

 

Zaměřte se na obličej

 

Během rozhovoru si všímejte očí svého vyvoleného nebo vyvolené. Roztěkané pohyby očí a pohledy směřující k zemi znamenají, že si protějšek není sám sebou jistý a potřebuje vaši trpělivost. Naopak přímý pohled do očí je znakem toho, že se vás nebojí a je mu s vámi dobře. Oplácejte mu pohledy a přesvědčte ho o tom, že i vy k němu cítíte náklonnost. Od očí přejděte k ústům. I ty vám mohou mnohé prozradit. Pokud protějšek stiskne rty k sobě, neříká vám pravdu a potřebuje pauzu, aby si vymyslel odpověď.

 

Gesta rukou – obrana i nejistota

 

Sledujte také ruce muže či ženy. Jestliže se jimi dotýká částí obličeje nebo šperků, signalizuje to pochybnosti o sobě samém. Zkřížené ruce na prsou značí obranu, kterou se chrání proti vašemu sebevědomí nebo tím projevuje svou nejistotu. Setkat se můžete i s ťukáním do stolu. Nejde o projev nervozity, ale naopak k vám protějšek vysílá, že je to on, kdo bude ve vztahu dominantní.

 

Čím vás svádí a čím ho nudíte?

 

Často můžete narazit na to, že si protějšek pohrává na rande s vlasy. Dělají to ti, kterým se druhý partner líbí a svádí ho tím. A jak si máte vyložit to, když od vás odvrátí tvář během vaší řeči? Nejspíš se s vámi nudí a chce, abyste změnili téma, nekladli tolik otázek nebo nechali mluvit jeho. Stejně tak může natočit hruď směrem od vás. Zřejmě ho v té chvíli zaujalo něco důležitého.

 

Zbytek těla ve vašem hledáčku

 

Nezapomeňte si prohlédnout zbytek jeho těla. Možná spatříte něco, co v protějšku probudilo ochranný instinkt: rychlé pokrčení ramen a svěšení ramen dopředu. Nebo se naopak setkáte s tím, že začne odvracet chodidla směrem od vás. Znamená to, že se chce „vytratit“.  Zejména u žen pak můžete vidět zkřížené nohy, tzv. nohu přes nohu. Můžeme si to vysvětlit dvěma způsoby: buď jako obranný postoj, nebo jako poddajnost. Pro rozklíčování se soustřeďte i na ostatní gesta.

 

Tyhle pohyby těla nedělejte

 

Jaké pohyby těla rozhodně na první rande nepatří? Vyvarujte se pohybovému neklidu, například poposedávání, pohupování nohou nebo držení nějakého drobného předmětu. Nepřirozeně rovněž vypadá to, když máte ruce ve strnulé poloze. Prozrazuje to na vás, že máte strach. Ruce neschovávejte do kapes ani pod stůl a mějte je položené na stole. Při postoji nemějte zvednutá a vytrčená ramena a netěkejte očima z místa na místo.

 

Pokud se chystáte na první rande, nezapomeňte na dnešní článek a čtěte v protějšku jako v otevřené knize. Napoví vám to, jak se cítí, co si o vás myslí a jak se mu líbíte!

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru