Pokud máte rádi dobré jídlo, ale restaurace se vám již zdají jedna jako druhá zkuste zajít do tzv. zážitkových restaurací, kde máte běžnou nabídku jídel a nápojů, doplněnou vždy něčím navíc. Místo, kde ke svému oblíbenému jídlu dostanete ještě ukázku ohnivé show, či s vámi u stolu bude sedět leguán, ve vás jistě zanechá o něco víc než jen pouhý gastronomický zážitek. Nechte se inspirovat zážitkovými restauracemi v Praze.

Středověká krčma u krále Brabantského

Chtěli byste se dobře najíst a zároveň okusit i něco málo z české historie? Potom zavítejte do Středověké krčmy. Kromě dobrého jídla a domácího piva zde můžete obdivovat šavlové turnaje, plivače ohně, lapky, či inkvizitory toužící po očištění čarodějnic od hříchů. Netradiční zážitek je samozřejmě doplněn prostořekou mluvou obsluhy, jež je situována, stejně jako celá krčma, do středověkého prostředí. Pokud byste ovšem měli pocit, že hledáte stále ještě něco navíc, mohla by vás zaujmout samotná historie tohoto místa, neboť hostinec zde byl otevřen již roku 1375 a od té doby byl provozován téměř neustále. Navíc hostil takové osobnosti, jako byli např. král Václav IV., W. A. Mozzart, či Karel Čapek.

La Casa Argentina

Pokud byste rádi zavítali do exotické restaurace, je La Casa Argentina tím pravým místem. Kromě nepřeberné nabídky kvalitních steaků a argentinských specialit, si zde můžete zvolit atmosféru prostoru, v němž daný pokrm okusíte. Vybírat lze z několika místností, kdy jednou zní rytmické tóny tanga, doplněné vizuálním představením, druhou vnímáte uklidňující zvuky vodopádů a servírování pokrmů je zpestřeno přítomností živých leguánů, či dalšími místnostmi, jež se nesou v duchu staré kotvící lodi, korálového baru, či nového salónu. To ovšem není vše, co může tato restaurace nabídnout. Jako první v České republice nabízí službu – Valet parking, kdy vám obsluha zdarma zaparkuje vůz, a to od sedmé hodiny večerní. Nechtěli byste zažít eleganci odevzdání klíčků profesionálnímu řidičovi místo zběsilého hledání parkovacího místa v centru Prahy?

The PUB

Pakliže preferujete spíše klasickou hospůdku, ale uvítali byste alespoň menší inovace, pak zavítejte do jedné z franchisingových restaurací The PUB, jež kromě klasického posezení s přáteli zároveň nabízí možnost načepování vlastního piva u speciálních stolů doplněných pípou. Díky tomu máte možnost vžít se do výčepního, který čepuje pivo přesně podle svého gusta. Odtočené množství piva se přesně sčítá na displeji u pípy, díky čemuž máte celý večer přehled o množství vypitého nápoje.

Výtopna

Toto místo ocení nejen milovníci vláčků, ale také fandové netradiční obsluhy. Můžete očekávat gastronomický zážitek, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i ostatní vjemové smysly. Poté co budete usazeni, vám modelový vláček za doprovodu vlakových signalizací přiveze nápoje přímo až ke stolu. Vlakové miniatury jsou digitálně řízeny obsluhou a trať, na níž se pohybují, dosahuje až 400 metrů. Restaurace je součástí franchisingového projektu a její další pobočky můžete nalézt např. v Brně, či Ostravě.

Kateřina Švecová

Yellobar

Napsáno

Yellobar

Yellobar.com je seznamkou pro vážný vztah. Je zdarma, žádné měsíční ani registrační poplatky. Vyrobeno v České republice.