Tipy a rady, jak komunikovat na seznamce

Seznamky rostou na internetu jako houby po dešti. Zatímco dříve se na seznamky nahlíželo s jistým opovržením, v současné době je seznamování ve virtuálním prostředí naprosto běžnou záležitostí. Statistiky uvádějí, že až polovina párů se seznámila právě na internetu. Překonejte počáteční stud a zaregistrujte se i vy na web se širokou uživatelskou základnou. Jak se členy komunikovat, abyste je zaujali?

Vyberte seznamku a vytvořte si zajímavý profil

Ne každá seznamka má dostatek členů, cenově přijatelné služby a přívětivé uživatelské prostředí. Zkuste dát na doporučení svých přátel nebo si přečtěte recenze o jednotlivých webech. Největší šance na seznámení máte na portálech, kde lidé myslí seznamování vážně. Riziko falešných profilů snižuje vstupní poplatek nebo placené prémiové členství. Naopak na seznamkách zdarma můžete narazit na vtipálky a neseriózní uživatele, kteří hledají jen pobavení na jednu noc. Na vybrané seznamce si vytvořte profil a vyplňte všechny podstatné informace. Vložte na účet fotografie, které vypovídají něco o vašem životě.

Neposílejte stejnou zprávu všem!

Po registraci si můžete prohlédnout ostatní uživatele. Padl vám někdo do oka a ztotožňujete se s ním? Pošlete mu zprávu. Obvykle ale máme tendence oslovit co nejvíce lidí. Mějte v takovém případě na paměti, že byste neměli posílat všem univerzální zprávu. Reagujte na to, co jste se dozvěděli z profilu, oslovte protějšek uživatelským jménem a zjistěte z fotek, co má daná osoba ráda. V první zprávě uveďte, co máte společného a co se vám na dotyčném líbí. S délkou zprávy to ale nepřehánějte. Nikoho nebaví číst dlouhé „romány“.

Gramatické chyby a sprostá slova pokazí první dojem

Někteří hledí na to, jakým způsobem se člen seznamky vyjadřuje. Pošlete zprávu bez gramatických chyb, nepoužívejte vulgární slova a dejte si pozor na překlepy. Myslete na to, že nejste jediný, kdo uživateli píše. Buďte originální, odhalte svou vtipnou stránku osobnosti a zaujměte zprávou maximálně na pár řádků. Možná je protějšek natolik atraktivní, že máte chuť mu poslat komplimenty. S lichotkami ale buďte opatrní. Vyzdvihování fyzických předností nepůsobí vhodně a uživatel vás zaškatulkujte do složky „člověk na jednu noc“.

Co napsat do zprávy, abyste dostali odpověď?

Uveďte ve zprávě, koho hledáte, odkud jste, jak se jmenujete a kolik je vám let. Napište důvod, proč jste protějšek oslovili. Zeptejte se na něco – bez otázky se těžko odpovídá někomu, koho jsme v životě neviděli. Pokud nemáte na profilu fotografii, vložte ji do zprávy. Ani v dalších zprávách se nezmiňuje o minulých vztazích ani o neúspěších na seznamkách. Dejte uživateli najevo, že je vám sympatický a rádi byste se s ním setkali. Působte pozitivně a nestěžujte si, jakou máte v životě smůlu. Nedoprošujte se odpovědi – když dotyčný nenapíše, nemá zájem.

Neopakujte chyby jako lidé před vámi

Na seznamkách zůstávají bez odpovědi zprávy typu: „Jak se máš…? Nechceš si povídat…? Nepotkali jsme se někde…?“. Stejnou měrou odradí omšelé lichotky, sexuální narážky a dětinské chování. Chybou je také se vším souhlasit. Koučové na seznamování doporučují třikrát souhlasit a jedenkrát nesouhlasit. Nepoužívejte v každé větě egoistická slova „já“ a „můj“. Řada lidí druhému nenaslouchá, nereaguje na nově nabyté informace, neptá se nebo začne příliš brzy mluvit o sexu. Neprozraďte na sebe úplně všechno a neposílejte intimní fotky.

Komunikace je základem moderní společnosti a mezilidských vztahů. Promyslete každou zprávu a zaujměte svým důvtipem a opravdovým zájmem!

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru