Tipy na podzimní procházky ve dvou

Poznali jste na seznamce nebo máte ve svém blízkém okolí někoho, s kým je vám dobře a s kým rádi trávíte čas? Užijte si procházky ve dvou v podzimní přírodě. Vypněte na jeden den mobilní telefony a vydejte se ruku v ruce na místa, kde načerpáte energii a posílíte pouto mezi vámi. Přinášíme vám tipy, kam vyrazit ve dvou v podzimním čase!

 

Procházka v panenské přírodě – Propast Macocha

 

Na našem území jsou fascinující přírodní místa, mezi která patří propast Macocha. Jen si to představte, jak si uvědomíte svou maličkost, až pohlédnete do hloubky 138 metrů pod sebou na dno propasti. Navštivte oba vyhlídkové můstky a vzpomeňte si na mnicha Lazara Schoppera, který v roce 1723 sestoupil na dno Macochy. Byli byste schopni něčeho podobného i vy?

 

Procházka romantickým údolím – Údolí řeky Doubravy

 

Poznejte romantické místo u Chotěboře a vydejte se na procházku Údolím Doubravy v jižní části Železných hor. Ve dvou budete obdivovat úzký a strmý kaňon řeky Doubravy a malebné údolí s tajuplnou atmosférou. Projděte naučnou stezkou a pozorujte tok řeky, která se v některých místech čeří a překonává balvany.

 

Procházka na vyhlídku – Vyhlídka Havlova skála

 

Zamiřte se svým partnerem do přírodního parku Horní Berounka a udělejte si zastávku na 30 metrů vysokém skalním ostrohu. Otevře se před vámi jedinečný výhled na meandr řeky Berounky a dohlédnete až na městečko Liblín nebo hrad Libštejn. Kochejte se při tom podzimní barevnou přírodou a vyměňujte si zamilované sliby.

 

Procházka po Plzni – Nové turistické okruhy

 

Milujete procházky městskými okruhy s návštěvami okolí? Jeďte do Plzně a napojte se na jeden z pěti okruhů v celkové délce 50 km. Poznáte krásy okolních přírodních lokalit a zavítáte i k technickým zajímavostem. Po procházce se můžete zastavit v centru města a posedět v místních útulných kavárnách nebo zajít za kulturou.

 

Procházka po skalním městě – Kočičí hrádek

  

Už jste někdy slyšeli o Kočičím hrádku v Kočičích skalách? Nachází se v Dolním labyrintu vrchu Ostaš, kde procházíte mezi skalními útvary a kolem pseudokrasových jeskyní. Na značené odbočce dojdete až ke skalnímu útvaru Kočičí hrádek, který láká na soustavu průchodných chodbiček, jeskyň a puklin.

 

Procházka po Hluboké nad Vltavou – Zámek a Zoo

 

Spojte procházku s poznáváním našeho kulturního dědictví a zázraků přírody. Navštivte zámek v Hluboké nad Vltavou, který patří mezi nejfotografovanější zámky. Poté vyrazte do malé, zato krásné ZOO a podle chuti pokračujte do loveckého zámečku Ohrada se sbírkou loveckých trofejí a zbraní. Zejména muži budou nadšeni!

 

Procházka parkem – Zámek Hradec nad Moravicí

 

Vystoupejte naučnou stezkou k zámku Hradec nad Moravicí a vplujte do zámeckého areálu s budovou Bílého zámku, parkem s mnoha vyhlídkami a vstupní historickou expozicí s modely kočárů. Projděte se parkem s rozlohou 130 ha a nechte na sebe působit okolní krajinu. Vyměňujte si zamilované pohledy na Bezručově vyhlídce s výhledem na Jeseníky.

 

Podzimní procházka ve dvou je radostnější než o samotě. Poznejte svůj nový protějšek na některé solidní seznamce nebo choďte s přáteli do společnosti a navazujte nové kontakty. Podzimní čas s barevnou přírodou přímo vybízí k procházkám a bylo by škoda strávit tento čas o samotě!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru