Úporná vedra páchají škody i na našich vlasech. Chraňte je před spalujícím horkem

Horké letní dny dokážou v kombinaci se slanou vodou či chlorem udělat z jinak krásných a zdravých vlasů nepoddajnou změť vysušených pramenů. Platí, že vždy je lepší být připraven a vsadit na prevenci, než se snažit napáchané škody napravit. Jakých chyb se vyvarovat během vlny veder, pokud nechcete mít krepaté a vysušené vlasy?

Dobrá zpráva je, že i když slunce na vašich kadeřích zanechalo stopy, správnou péčí na míru je možné vlasům navrátit jejich původní pružnost, lesk a sílu. Pamatujte, že je třeba tomu obětovat úsilí i čas, výsledky se nedostaví ihned. Každá žena má své kosmetické vlasové rituály, které provádí automaticky. Při této péči se většina žen dopouští zásadních chyb. To může být za stávajících tropických teplot pro kštici devastující.

Nepřehánějte to se stylingem

Tužidlo, gel, vosk, lak, suchý šampon… Mnoho z nás má tendenci vrstvit stylingové přípravky v co největším množstvím, abychom si zajistili požadovanou úpravu. Tady platí méně je někdy více. Vyberte si raději pár top přípravků, bez nichž se opravdu neobejdete, a s těmi pracujte. Přemíra stylingu vlasy zatěžuje, vysušuje vlasové vlákno a účes dříve zplihne. Vsaďte raději na kvalitní a slušivý střih a jeden dva vlasové produkty na jeho zvýraznění.

Hloubková výživa a regenerace

Možná ani netušíte, jak důležitou roli hraje při určování kvality vlasů vlhkost. Zdravý vlas obsahuje dostatek molekul vody uvnitř vlákna i na povrchu. Vlhkost je to, co určuje vlastnosti vlasu, jako je pružnost, odolnost a tvarovatelnost. „Vlasy mají významnou schopnost absorpce vody, ale voda se z nich také odpařuje. Obzvláště v suchém prostředí, na slunci, při častých tepelných úpravách a nevhodné péči. Na povrchu poškozeného vlasu se vytvoří drobné trhlinky, skrze něž dochází k úbytku živin i vlhkosti. Vlivem toho vlasové vlákno ztrácí vlhkost, klesá jeho pružnost a lesk,“ vysvětluje Renáta Gacká, specialistka na vlasovou péči profesionální kadeřnické kosmetiky Nouvelle.

„Proto jsou kvalitní vlasové přípravky v péči o poškozené vlasy nenahraditelné. Základem je výživný šampon obsahující proteiny, základní stavební jednotky vlasu, a intenzivně působící hloubkový kondicionér pro zajištění vlhkosti vlasu. Doporučuji také doplňkovou péči v podobě nesmývatelných sér, masek či olejíčků,“ doplňuje Gacká. Pro komplexní péči o suché, poškození až porézní vlasy je určena řada Double Effect. Vlasy šetrně čistí a díky obsahu cenných živin je regeneruje do hloubky.

Nepravidelné stříhání

Odkládání návštěvy kadeřnictví, typický nešvar spousty žen. Vlasy, které už dlouhé měsíce neviděly kadeřnické nůžky, jsou unavené, beztvaré a mají roztřepené konečky. Poohlédněte se po kadeřníkovi, který porozumím vašim vlasům a skloubí jejich potřeby s vašimi představami, abyste od něj odcházeli spokojení a nemohli se dočkat příští návštěvy. Docházejte do kadeřnictví alespoň jednou za dva měsíce.

Spolehlivá ochrana přes léto

Vlasy nikdy nevystavujte slunci ani mrazu bez ochrany. U vody se chraňte kloboukem a vlasy ošetřujte přípravky s obsahem UV faktoru. Pokud máte namířeno do sauny, použijte stejné produkty jako při kulmování a žehlení. Přípravky na ochranu vlasů před spalujícími teplotami pomáhají účinně předcházet dehydrataci a vysoušení.

 

Nastavení Cookies
Přejít nahoru