V jakém věku si skutečně užijete sex? Připravte se na uragán v ložnici

Zjistěte, v jakém věku si užijete opravdu nejlepší sex. Ano – sex si můžete užít v každé fázi života. Přesto trvá, než se dokážete uvolnit a než vybudujete s partnerem či partnerkou hlubší intimitu. Ať je vám 20 nebo 60 let, víme, kdy nastane uragán ve vaší ložnici!

Sexuální energie se s věkem mění

Jako většina věcí – i u sexu platí, že čím víc ho děláte, tím víc si ho užíváte. Ať už máte dlouholetého partnera nebo hledáte někoho na seznamkách, víme, v jakém věku je sex opravdovým požitkem:

1. Sex ve 20 letech

Výhody: Jste mladí, ve výborné fyzické kondici a žijete si relativně bezstarostný život bez dětí a hypotéky.

Nevýhody: V sexuální oblasti jste stále nováčkem. Vztahy se rozpadají a hledáte partnery pro naplnění nemravných fantazií.

  • Ženy si v sexuálním životě moc nevěří. Objevují svou sexualitu a hledají se v mileneckém projevu. Zkoušejí, při jakých polohách dosáhnou orgasmu.
  • Muži jsou sexuálně aktivní a mohli by provozovat sex denně. Nacházejí se na vrcholu sexuality a jsou pořád připraveni k akci.

 

muž a žena si užívají sex v posteli

2. Sex ve 30 letech

Výhody: Cítíte se sebevědoměji. V těchto letech se vdáváte či ženíte a sexuálně experimentujete se svým partnerem.

Nevýhody: V tomto období máte děti a péče o ně vám může snižovat libido.

  • Ženy si víc věří, sex si užívají a jsou v posteli aktivnější. Sexuální apetit jim ale snižuje stres, časový pres a přerušovaný spánek.
  • Mužům nezadržitelně klesá hladina testosteronu a v sexu preferují kvalitu před kvantitou. Chtějí experimentovat, ale nemají tolik sexuálních sil.

3. Sex ve 40 letech

Výhody: Prožíváte nejlepší sex svého života. S partnerem jste dostatečně dlouhou dobu, abyste si to užívali a věděli, co se druhému líbí.

Nevýhody: V tomto věku se rozcházíte a rozvádíte. Muži opouští rodiny a hledají si mladší ženy.

  • Ženy upozaďují svůj sexuální život kvůli povinnostem nebo jsou naopak sexuální dračice. Partner se před nimi doslova nemá kam schovat.
  • Muži se potýkají s erektilními dysfunkcemi a klesající chutí na sex. I tak mají dvě třetiny mužů sex dvakrát až třikrát týdně.
pár seniorů si užívá den v přírodě

4. Sex v 50 letech

Výhody: Se stálým partnerem máte sex alespoň 1x týdně. Děti vám vylétly z hnízda a užíváte si bezstarostnější život.

Nevýhody: Pozorujete na svém těle změny, které se vám nelíbí.

  • Ženy procházejí menopauzou a klesá u nich chuť na sex. Při sexu se ale cítí uvolněně, protože už nemohou otěhotnět.
  • Muži berou sex jako důležitou součást svého života, ale frekvence sexu se snižuje. Sexuálně aktivnější jsou muži, kteří mají klidný partnerský vztah.

5. Sex v 60 a více letech

Partneři v pokročilém věku často dávají přednost něžným projevům lásky před sexem. Někteří ale provozují sex i v pozdějším věku. Nejspíš nezvládnou některé polohy, které kdysi milovali. Se svým partnerem se tak musí naučit novým, nenáročným technikám. Nesoulad libida vyřeší sexuální terapií a léky na potenci.

Registrujte se na seznamku yellobar.com a najděte lásku na celý život!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru