Z moře rovnou do společnosti: s jakými účesy v létě zabodujete? 

Asi málokdo by se těšil na nadcházející letní měsíce pouze z důvodu nově příchozích vlasových trendů, navzdory tomu jsou i tací, kteří si bez novinek přehlídkových mol neumí žádné roční období představit. Ať už mezi módní nadšence spadáte, či vás tento průmysl nechává zcela chladnými, nechte se přeci jen pohltit vůní léta a inspirujte se účesy plnými slunce!

Každoroční klasika

Jako první trend se nabízí nesmrtelná klasika v podobě mořských vln, která nebude v repertoáru letních účesů chybět ani letos. Chystáte-li se letos na dovolenou k moři, pak máte o tento look postaráno – mořská voda, intenzivní slunce a teplý vzduch s příměsí soli vykouzlí přirozené kudrny za vás! Jste-li ovšem majitelkou rovných vlasů, na které si běžně ani kulma nepřijde, pak se budete muset do hry o vlny zapojit mnohem intenzivněji. Nejlepším řešením je nechat vlasy zapletené do více copánků a rozpustit je až po celodenním koupání v moři. „Tento trend s sebou však nese i riziko nadměrnému opotřebení, jsou-li mu vlasy vystavovány na příliš dlouhou dobu. I v případě týdenní dovolené v přímořské oblasti doporučuji pravidelně ošetřovat vlasy hydratačním šamponem a kondicionérem a ke standardní péči navíc zařadit 2x týdně regenerační zábaly,“ radí odbornice na vlasovou péči Renata Gacková z distributorské společnosti kadeřnických potřeb PULS Praha.

S mokrou hlavou klidně i na gala

Před deseti lety by se nám možná tato představa zdála přinejmenším zvláštní, v době „wet looků“ neboli mokrého efektu už nad tím málokdo pozastaví. Pravdou totiž je, že ulíznutý lesklý účes, který budí dojem mokrých vlasů je již po notnou řádku let trendy během celého roku, tak proč toho nevyužít právě v létě, kdy navíc mokrou hlavou předejdeme případnému úpalu. Abyste však nemuseli účes složitě vytvářet za pomocí tužidel, laků a modelovacích past, nechte opět působit přímořské klima. Po koupání v moři vlasy rozčešte a vytvořte libovolný účes – vysoký culík či nízký bob, základem je však přitisknout vlasy co nejvíce k hlavě. Slaná voda bude přitom působit jako tužidlo a udrží tak vlasy hezky pohromadě, pokud navíc účes přiživíte trochou vlasového gelu na vodní bázi, budete se z výsledného efektu moci těšit ještě o něco déle!

Hrajte všemi barvami!

Pokud se domníváte, že barvení vlasů je v létě zbytečné, pak jste na omylu. Je sice pravda, že barevný odstín je v létě vystavován daleko více nežádoucím vlivům, které nepříznivě ovlivňují jeho sytost a výdrž, správná vlasová péče si však dokáže s takovými vlivy poradit. „Pokud si barvíte vlasy pravidelně, nemusí pro vás léto představovat žádnou výjimku. Vlivem slunečních paprsků, teplého větru, slané vody a nechráněné pokožky hlavy jsou sice vlasy vystaveny mnohem větší zátěži než ve zbylém ročním období, pokud však posílíte svůj kosmetický arzenál o kvalitní vlasovou kosmetiku pro barvené vlasy a pečující produkty, jakým je například vyživující mléko Eslabondexx Multi-Target Milk od vlasové kosmetiky Nouvelle, pak si můžete být jisti, že o svou intenzivní barvu nepřijdete ani po měsíčním pobytu u moře,“ radí Gacková.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru