Za manžela se ve Vietnamu platí deset buvolů

Cesty Vietnamem mají samé výhody. Skvělou nudlovou polévku Pho, krásnou přírodu a mladé lidi ochotné povídat si o lásce. Na první pohled je randění i manželství moderních Vietnamců podobné tomu, co známe z Evropy. I přestože nejsou fanoušci veřejného projevování náklonnosti, máloco už je dnes v lásce vyloženě tabu.

Ale tady nám, jak se zdá, někdo přebývá…

Mladí ve městě se seznamují stejně jako v Česku. Přes kamarády, ve škole, v práci. Čím dál častěji i online. Jen v baru moc ne. „Holky do baru nechodí. Leda nějaký lehký holky. Já bych tam teda nešla,“ má jasno Hue, dvacetiletá prodavačka a studentka byznysu. I dvoření se pořád spíše drží tradičních gender pravidel: pozvat muže na schůzku nebo zaplatit za kafe na rande je pro spoustu vietnamských žen velmi nezvyklá představa.

Článek vznikl na základě znalostí a zkušeností lidí, které jsem ve Vietnamu potkala. Pokud je to možné, informace se snažím ověřovat, ale úplnou správnost garantovat nelze. Pokud máte o lásce ve Vietnamu jiné informace, budu ráda, když mně i dalším čtenářům dáte vědět do komentářů. 

Příspěvek Láska ve Vietnamu: za manžela deset buvolů pochází z Moderní láska

Nastavení Cookies
Přejít nahoru