Zaměřeno na dámy: buďte na první schůzce opatrné

Milé dámy, domluvily jste si s mužem z online seznamky první schůzku, ale vlastně nevíte, co vás čeká? Nespoléhejte se na to, že jste muže dobře poznaly přes zprávy nebo telefonáty. Buďte vždy na první schůzce opatrné, protože nikdy si nemůžete být jisté, že budete s neznámým mužem v bezpečí. Na co byste si měly dát pozor?

 

Nevěřte všemu, co jste si přečetly

 

Muži na seznamkách mohou v mnoha ohledech lhát, aby se vám zalíbili a přiměli vás ke schůzce. Kromě toho se mohou vydávat za úplně někoho jiného a při osobním setkání budete zděšené, co přišlo za člověka. Zachovejte si v sobě jistou dávku obezřetnosti a nenamlouvejte si, že jste na internetu potkaly svého vysněného muže.

 

Vyberte místo ke schůzce

 

Navrhněte muži, na jakém místě se setkáte. Ideální je takové místo, z kterého můžete v případě potřeby „prchnout“. Nekývejte na nabídku, že si uděláte celodenní výlet nebo pojedete na víkendový pobyt. Co kdybyste si nepadli do oka? Na první schůzce se sejděte na veřejném místě s dostatkem lidí, například v kavárně v centru města.

 

Svěřte se, kam a s kým jdete

 

Sdělte někomu blízkému, že se chystáte na schůzku s neznámým mužem. Řekněte například své kamarádce všechny důležité informace o muži včetně jeho telefonního čísla nebo nicku na seznamce. Požádejte ji, aby vám během schůzky zavolala, aby se ujistila, že jste v pořádku. Stejně tak se dohodněte, že se jí ozvete, až budete doma.

 

Neprozrazujte na sebe soukromé informace

 

Až dojde k osobnímu setkání a zahájíte komunikaci, dobře si rozmyslete, co o sobě muži prozradíte. I když vypadá solidně, chraňte své soukromí. Neprozrazujte mu, kde bydlíte ani kde pracujete. Nesvěřujte se mu se svou finanční situací a nevykládejte mu nic o své rodině. Držte se neutrálních témat a proberte maximálně své koníčky a zájmy.

 

Nesedejte s ním do auta

 

Možná máte stále v živé paměti varování rodičů, že si nemáte sedat do auta s cizími lidmi. Pokud vám muž navrhne, že vás odveze domů, zavolejte si raději taxi nebo buďte domluvena na odvozu s někým z rodiny. Nepřistupujte ani na to, že vás muž doprovodí pěšky domů. Určitě nechcete, aby věděl, kde bydlíte.

 

Nenechte se do ničeho nutit

 

Snaží se vám muž vlichotit a nenápadně se snaží o fyzický kontakt? Pokud jsou vám jeho doteky nepříjemné nebo dojde k nějakým sexuálním narážkám či návrhům, dejte mu srozumitelně najevo, že překročil hranici. V takový okamžik uděláte nejlépe, když schůzku ukončíte a řeknete mu, že už se s ním nechcete podruhé vidět.

 

Předvídejte možná rizika

 

Buďte co nejvíce obezřetné. Přihodit se může cokoliv a někteří muži se neštítí vás nějakým způsobem omámit. Než odejdete od stolu na toaletu, pro jistotu dopijte svou skleničku, aby vám do ní nemohl přimíchat nějakou drogu. Připadá vám tato možnost přitažená za vlasy? Pak vězte, že tyto případy nejsou až tak výjimečné.

 

Nechoďte na první rande na diskotéku nebo do baru

 

Diskotéky a bary jsou většinou hlučné a příliš si tu nepopovídáte. Navíc bude kolem vás spousta přiopilých mužů, kteří se po vás budou bezostyšně dívat. V neposlední řadě to samy můžete přehnat s alkoholem a svolíte k něčemu, čeho budete později litovat. Nedovolte, aby se vám schůzka jakýmkoliv způsobem vymkla kontrole.

 

Opatrnosti není nikdy dost. I když jste již absolvovaly mnoho schůzek naslepo a nikdy se nic nepřihodilo, nenechte se tím uchlácholit. Nikdy nevíte, na jakého muže narazíte.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru