7 rad, jak zvládnout nervozitu z prvního rande

Jste nervózní z prvního rande? Máte nervy na pochodu? Ať už máte za sebou několik schůzek nebo je to první rande naslepo, tréma provází každého z nás. Ale nezoufejte! Přinášíme vám osvědčené tipy, jak se zvládnout nervozitu z prvního rande.

 

Jak zklidnit nervy a naladit se na první rande?

Poznali jste se na seznamce a nastává chvíle, kdy se máte setkat. Paralyzuje vás strach z odmítnutí, možná vás pronásledují špatné vzpomínky na minulé schůzky. Nervozita je ale naprosto přirozená. Přece jenom, máte nějaká očekávání a doufáte, že tentokrát to bude ten pravý. Záleží vám na tom, abyste udělali dobrý první dojem. Uvolněte se a zbavte se trémy podle těchto rad:

 

1. RADA: Zůstaňte pozitivní

V hlavě vám běží ty nejhorší scénáře, co by se mohlo stát na prvním rande. Ale co když bude vaše rande dokonalé a prvním krůčkem k něčemu vážnějšímu? Stočte myšlenky tím správným směrem a zaměřte se na to, že by to mohlo dopadnout dobře.

 

SPECIÁLNÍ TIP: Připomeňte si svoje silné stránky, které vás dělají skvělými. Přinejhorším si alespoň popovídáte s někým novým.

 

2. RADA: Dopřejte si, co máte rádi

Dejte si před první schůzkou svoje oblíbené pochoutky nebo si naplánujte na odpoledne domácí wellness. Rozptylte se aktivitou, která vás dostane do lepší nálady. Hýčkejte se a odpočívejte. Ženy si mohou udělat svoje oblíbené kosmetické rituály, které jim zvednou sebedůvěru.

3. RADA: Meditujte a žijte přítomným okamžikem

Udělejte si pohodlí, zhluboka se nadechněte a soustřeďte se na přítomnost. Meditace snižuje srdeční frekvenci a krevní tlak, což redukuje fyzické projevy stresu.

 

TIP: Relaxaci podpořte uklidňující hudbou a tlumeným osvětlením.

muž je nervózní z prvního rande

4. RADA: Zacvičte si

Fyzická aktivita má výborný účinek na vaši psychiku. I krátký pohyb může snížit míru úzkosti. Chcete-li v sobě zmírnit napětí, vyrazte do posilovny nebo jděte na svižnou procházku. Doma si pusťte oblíbenou písničku a zatančete si. Uvidíte, že se budete cítit lépe.

5. RADA: Zavolejte přátelům

Vaši přátelé jsou tu od toho, aby vás povzbudili, když to potřebujete. Promluvte si s důvěryhodným přítelem o svých obavách. Může vám dát užitečné rady nebo vás alespoň rozesmát.

 

6. RADA: Nechte si čas navíc

Není nic horšího, než když spěcháte. Naplánujte si den tak, abyste měli dostatek času na přípravy a na cestu na rande. Nebudete se muset stresovat provozem nebo zpožděnou MHD. Trocha volného času udělá s vaší psychikou zázraky a na rande dorazíte v dobré náladě.

 

7. RADA: Uvědomte si pocity druhé strany

Nejste jediní, kdo má nervy před prvním rande. I váš protějšek může být stejně nervózní. Tato myšlenka vám pomůže uvolnit se a zůstat v pohodě. Pomůže vám také vytvořit správnou atmosféru na schůzce.

 

Sdílejte článek na Facebooku a promluvte si s přáteli o svých zážitcích z prvních rande!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru