Bezpečné rande pro ženy: kam nechodit s novou známostí?

Seznámila jste se na online seznamce a čeká vás první rande? Nebo vás někdo okouzlil natolik, že byste byla ochotná jít za ním až na konec světa? Zastavte se na chvíli. Bezpečnost by měla být na prvním místě a neměla byste se nechat ovládnout svými pocity a emocemi. Máme pro vás několik tipů, kam jít na bezpečné rande a kam naopak s novou známostí nechodit!

7 míst, kam nechodit s novým objevem

Tato pravidla bezpečného randění vám mohou doslova zachránit život a ochránit vás před sexuálním napadením. Udělejte maximum pro to, aby se z randění nestala noční můra. Buďte opatrná, i když si s dotyčným píšete několik měsíců. Ano, každý trochu riskuje, když hledá lásku, ale nikdy byste neměla riskovat zdraví a život. Kam byste neměla chodit na rande?

  1. Diskotéka, bar nebo koncert: nikdy nevíte, jestli muž nemá v plánu přimíchat vám drogy do pití nebo vás opít.
  2. Park: parky obvykle bývají plné lidí, ale narazíte tam i na odlehlá místa, kde nepotkáte živou duši. Taková místa mohou vyhovovat mužům s násilnickými sklony.
  3. Domov: nechoďte k muži domů ani si ho nevoďte k sobě. U muže doma jste extrémně zranitelná a vydáváte se mu napospas.
  4. Výlet: zní to romanticky, že společně vyrazíte do přírody nebo na výlet na hrady a zámky. Nikdy ale nevíte, jaké má muž skutečné záměry.
  5. Večerní procházka: procházka pod hvězdami bývá romantická, ale také svádí muže k tomu, aby využili situaci. Pokud vás pozve na večerní procházku, raději to odmítněte.
  6. Plavba lodí: zejména v letních měsících vás to láká k vodě. Přesto byste neměla bezhlavě kývnout na projížďku lodí. Mějte na paměti, že z lodi jen tak neutečete.
  7. Narozeninová oslava: pozval vás někdo ze seznamky na narozeninovou party? Na takových akcích se situace snadno vymkne kontrole. Navíc nevíte, co jsou jeho přátelé zač.

žena na bezpečném rande

Pravidla bezpečného randění: aby tvoje rande nebylo jako z hororu

I když si domluvíte první rande na veřejném místě nebo v kavárně, i tak buďte obezřetná a neříkejte nic o svém soukromí, například kde bydlíte nebo pracujete. Buďte opatrná, i když jdete na druhé, třetí nebo čtvrté rande. Důvěřujte svojí intuici a dodržujte následující pravidla:

  • Dejte vědět nejlepší kamarádce, kdy, kam a s kým jdete na rande.
  • Dohodněte se s kamarádkou, do kolika hodin jí dáte vědět, že jste doma.
  • Zajistěte si dopravu domů: jeďte MHD, vlastním autem nebo taxi.
  • Nenechávejte svoje jídlo ani pití bez dozoru. V současnosti existují drogy bez zápachu, které způsobují dezorientaci a ztrátu vědomí.
  • Ujistěte se, že s drinkem manipuloval jen barman.
  • Nepřehánějte to s alkoholem a nejlépe ho nepijte vůbec.
  • Nedávejte nikomu svoje osobní údaje.
  • Noste u sebe pepřový sprej nebo paralyzátor.
  • Nelžete, abyste muže (skrytého agresora) nějak nenaštvala nebo nevyprovokovala.
  • Jděte na rande slušně oblečená a vyhněte se příliš vyzývavým kouskům.
  • Zkuste vyhledat na Googlu nebo sociálních sítích o muži co nejvíce informací a zjistit něco o jeho životě.

Sdílejte článek na Facebooku a upozorněte kamarádky na rizika prvního rande. Řekněte jim, kam by rozhodně neměly nechodit, a sama se tím řiďte.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru