Co dělat, když máte přítele, ale zamilujete se do někoho jiného?

Mysleli jste si, že jste potkali tu pravou nebo toho pravého. Připadali jste si jako v romantickém filmu a věřili jste, že spolu budete navždy. Vztahy a lidé se ale mění a láska mizí. Nikdy nevíte, jestli budete s partnerem za dalších deset let. A jako naschvál jste potkali někoho jiného a zamilovali jste se do něj. Máte přítele, ale zamilovali jste se do někoho jiného. Co dělat? Odejít nebo zůstat ve vztahu?

Proč se zamilováváme do jiných lidí, když jsme ve vztahu?

Vztah není zárukou, že se vám přestanou líbit jiní lidé. A když se vztah nikam neposouvá a máte odlišné představy o budoucnosti, vaše cesty se pomalu rozchází. O to lehčeji se seznámíte a zamilujete do někoho jiného, o kom si myslíte, že vám rozumí a že je vaší spřízněnou duší. Trhliny ve vztahu také urychluje:

  • málo společných vzpomínek
  • ztráta přitažlivosti
  • měnící se životní priority a osobní potřeby
  • pocit nedocenění
  • chybějící respekt
  • ztráta důvěry

srdce jako důkaz zamilovanosti

Zamilovali jste se do někoho jiného: co dál?

Prostě se to stalo. Mate přítele, ale zamilovali jste se do někoho jiného a vznášíte se na růžovém obláčku. Jenže váháte, jestli vztah se současným partnerem ukončit nebo ne. Kde máte jistotu, že s novým partnerem vydržíte do konce života? První věc, kterou byste měli udělat, je zamyslet se, jestli druhá osoba stojí za to, abyste opustili současný vztah.

Klinická sexuoložka Dr. Marthy Lee k tomu uvádí, že je možné milovat partnera a zároveň se zamilovat do někoho dalšího. „Je naprosto normální, když vás přitahují jiní lidé, zvlášť když jsou krásní, chytří, úžasní, sebevědomí a úspěšní.“

Nemůžete zůstat v současném vztahu?

Měli byste si uvědomit, že zamilovanost do někoho jiného není důvodem k ukončení vztahu. Se svým současným partnerem byste se měli rozejít, pokud věříte, že je nevhodným partnerem pro život.

Odpovězte si na otázku: Kdyby vám do života nevstoupil jiný člověk a nezamilovali byste se, byli byste stále se svým současným partnerem? Pokud odpovíte ano, pak nový člověk nestojí za ukončení vztahu. S největší pravděpodobností je to jen úlet, během kterého zažijete vzrušující, ale pomíjivé okamžiky.

srdce a klíče jako důkaz lásky a zamilovanosti

Chcete od partnera odejít?

Bez ohledu na to, jestli vám někdo vstoupil do života nebo ne, měli byste přemýšlet, co dál. Nikdy to ale neuspěchejte a zamyslete se nad důvody, proč se chcete rozejít. Poté si promluvte s partnerem, proč vám vztah nefunguje. To je ten hlavní důvod, proč se rozejít – a ne proto, že vám vstoupil do života někdo jiný.

Nikdo nejde do vztahu s tím, že ho ukončí kvůli jinému člověku. Když se náhodou zamilujete do někoho nového, dobře si vše promyslete a udělejte to, co je pro vás a váš vztah nejlepší.

Přečtěte si další vztahové články seznamky Yellobar a naučte se číst v chování žen a mužů.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru